Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Διαδήλωση για τη Γάζα στο Σύνταγμα

φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7μμ,Σύνταγμα
Σε νέα κινητοποίηση αλληλεγγύης προχωρούν κινήσεις και οργανώσεις στην Αθήνα δίνοντας ραντεβού σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Παράλληλα σε διεθνές επίπεδο, ετοιμάζεται νέα απόπειρα σπασίματος του αποκλεισμού της Γάζας.


  Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας, με ανακοίνωσή της "καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και τη Διεθνή συνενοχή και Προγραμματίζει νέο Στόλο της Ελευθερίας για να προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό.
Η Διεθνής Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας (στην οποία συμμετέχουν Πρωτοβουλίες με συμμετοχές από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία) καταδικάζει τη συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση σε άμαχους Παλαιστίνιους στη Γάζα, καταγγέλλει την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει την επίθεση και υπενθυμίζει την αντίθεσή της προς τον Ισραηλινό οικονομικό αποκλεισμό των Παλαιστινίων στη Γάζα, καθώς και τη συνεργασία άλλων κυβερνήσεων".
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: "Σημειώνουμε ότι το αίτημα για την άρση του αποκλεισμού είναι ένα βασικό στοιχείο των συνομιλιών για τον τερματισμό της βίας, και ότι οι κυβερνήσεις που απορρίπτουν τον αποκλεισμό πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους άμεσα, για να διασφαλιστεί ότι μια συμφωνία που θα καταλήξει σε ένα τέλος της βίας, θα πρέπει επίσης να καταλήξει στο τέλος τους αποκλεισμού".
Tέλος, αναφέρουν ότι: "Σας γνωστοποιούμε ότι προγραμματίζουμε έναν ακόμα στολίσκο στο εγγύς μέλλον, για να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας, με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Σας ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να σαλπάρουμε από τη Γάζα μεταφέροντας παλαιστινιακά προϊόντα, συνεχίζοντας το έργο της Κιβωτού της Γάζας.

Είμαστε μια ειρηνική πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών   που λειτουργεί με βάση την αλληλεγγύη στον   παλαιστινιακό λαό και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με τις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης,   εμείς δεν ζητήσαμε στρατιωτική συνοδεία, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε, και δεν πρόκειται να πλεύσουμε με στρατιωτική συνοδεία.

Το Μαβί Μαρμαρά - το πλοίο που στο Στόλο της Ελευθερίας το 2010,  έφερε το κύριο βάρος της επίθεσης του Ισραηλινού ναυτικού, κατά την οποία εννέα Τούρκοι πολίτες και ένας πολίτης των ΗΠΑ σκοτώθηκαν από το Ισραήλ - θα είναι σύντομα έτοιμο  να ενταχθεί στο στολίσκο με εκατοντάδες ακτιβιστές της ειρήνης από όλο τον κόσμο επί του σκάφους.

Περισσότερα νέα για τα σχέδιά μας θα είναι διαθέσιμα σε λίγες εβδομάδες. Εμείς προτρέπουμε τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν για τις ενημερώσεις μας και να είναι έτοιμοι να ενταχθούν και να κλιμακώσουν την εκστρατεία μας για να τελειώσει ο  ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας".

Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας :

Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιορκίας στην Γάζα
Διεθνής Επιτροπή για το Σπάσιμο της Πολιορκίας της Γάζας (ICBSG)
Στόλος της Ελευθερίας Ιταλία
Κιβωτός της Γάζας
IHH
Rumbo a Gaza Ισπανία
Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" Ελλάδα
Ένα Καράβι για τη Γάζα Νορβηγία
Ένα Καράβι για τη Γάζα Σουηδία
 


Οι διοργανωτές επισημαίνουν: "Για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κράτος των εγκληματιών του Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας μάταια να λυγίσει την παλαιστινιακή αντίσταση. Συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών,  στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και  νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 -και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια - και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000.

 Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα καθηλωμένα ισραηλινά τανκ, συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους".

Συνεχίζοντας, αναφέρουν: "Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα. Ταυτόχρονα η Δυτική Όχθη συγκλονίζεται από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από την εποχή της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς» ενθαρρύνει  τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, οι λαοί,  από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο  ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στον παράνομο και ανήθικο αποκλεισμό της Γάζας διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να  υπάρξει καμιά πιθανότητα για εκεχειρία και ειρήνη στην περιοχή.

Καλούμε αλληλέγγυους, συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 7μμ στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να  απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το σιωνιστικό απαρτχάιντ.

Καμιά συνεργασία με το ισραηλινό απαρτχάιντ και την ισραηλινή κατοχή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

 


Μέχρις στιγμής συνυπογράφουν:

 Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύλλογος Ιντιφάντα, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων, Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας, Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Σενεγαλέζων, Eπιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (Πρέβεζα)
ΠΗΓΗ:enet.gr