Σελίδες

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Συντονιστικό Ιερισσού: «Πώς να κάνουμε πίσω; Σε ποια ζωή να γυρίσουμε μετά από όλα αυτά;»

Σε λίγες μέρες, στις 7/8/9 του Ιούλη καλούνται σε απολογία 29 κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση εκγληματικής οργάνωσης για περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Κακάβου, στον Λάκκο Καρατζά και την ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού και της Μ.Παναγιάς από τις αρχές Μαϊου του 2013 μέχρι και το τέλος Αυγούστου του ίδιου χρόμου.

Το Συντονιστικό Ιερισσού κατά της εξόρυξης χρυσού τονίζει ότι " Ουσιαστικά θα απολογηθεί ολόκληρο το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού, θα απολογηθεί το δίκιο. Θα απολογηθούμε γιατί αρνηθήκαμε να μείνουμε απαθείς στην επερχόμενη καταστροφή. Θα απολογηθούμε γιατί βάλαμε τον τόπο μας πάνω από όλα."

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συντονιστικού Ιερισσού
«Πώς να κάνουμε πίσω; Σε ποια ζωή να γυρίσουμε μετά από όλα αυτά;»
- Π. Βούλγαρης, Ψυχή Βαθιά
Όταν ξεκίνησαν όλα αυτά δεν πίστευε κανείς ότι τόσοι άνθρωποι θα ενωθούν με τόσο ισχυρούς δεσμούς για έναν σκοπό, την προάσπιση της ζωής τους. Στην Ελλάδα της κρίσης και της μη αντίδρασης, η Χαλκιδική ύψωσε ανάστημα και με μόνο όπλο την αλληλεγγύη κατάφερε να περάσει το μήνυμα της μη υποχώρησης σε όλη τη χώρα.
Όλα αυτά δεν έγιναν χωρίς κόστος. Σπασμένες πόρτες και προσαγωγές, χημικά στα σχολεία, προφυλακίσεις και λάσπη. Κυβερνητική λάσπη που έπεσε πάνω σε ένα κίνημα για να μπορέσει να το διαλύσει. Με την ταμπέλα του «τρομοκράτη» η κυβέρνηση προσπάθησε να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται, αλλά και να δείξει σε όσους παρακολουθούν τον αγώνα μας ποια θα είναι η τύχη όσων προσπαθήσουν να αντιδράσουν. Η κυβέρνηση της λιτότητας και του ξεπουλήματος των πάντων στόχεψε στο να γίνει το κίνημα κατά της εξόρυξης παράδειγμα προς αποφυγήν … αλλά δεν τα κατάφερε. Γίναμε για όλους παράδειγμα αγωνιστικότητας και δύναμης.
Όλα αυτά μας έκαναν σχεδόν δύο χρόνια τώρα να είμαστε στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο για το βουνό μας που χάνεται, αλλά και για τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας, εμάς τους ίδιους δηλαδή, όταν αυτοί χρειάστηκε να παρουσιαστούν στη δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη ανήμπορη να κάνει κάτι απέναντι στις τεράστιες παρανομίες της Eldorado Gold, αλλά πάντα έτοιμη να βάλει όλους εμάς στο σκαμνί. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή άραγε που παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά εναντίον των παρανόμων;
Δεν μπορούμε να αφήσουμε στα χέρια αυτής της δικαιοσύνης μόνους τους δικούς μας ανθρώπους
Σε λίγες μέρες, στις 7/8/9 του Ιούλη καλούνται σε απολογία 29 συναγωνιστές μας. Ουσιαστικά θα απολογηθεί ολόκληρο το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού, θα απολογηθεί το δίκιο. Θα απολογηθούμε γιατί αρνηθήκαμε να μείνουμε απαθείς στην επερχόμενη καταστροφή. Θα απολογηθούμε γιατί βάλαμε τον τόπο μας πάνω από όλα.
Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους που κατηγορούνται είναι υποχρέωσή μας να τους στηρίξουμε, να τους δώσουμε δύναμη με την παρουσία μας στα δικαστήρια και να δείξουμε σε όλους ότι σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είναι κανένας μόνος του. Σε αυτόν τον αγώνα το μόνο που θα βρεθεί στο περιθώριο είναι ο φόβος και ο ατομισμός. Με μόνο στόχο την πραγματική δικαιοσύνη και την ελευθερία, όλοι μαζί, όταν και όποτε χρειάζεται, θα δώσουμε για άλλη μια φορά τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της ζωής μας. Άλλωστε ξέρουμε καλά ότι μόνο αν αγωνιστείς έχεις πιθανότητες να κερδίσεις.
Μας το θυμίζει πάντα ο στίχος : Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
ΠΗΓΗ:alterthess.gr