Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και στηρίζει το μαζικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στην αξιολόγηση-σφαγείο.

                             Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και στηρίζει το μαζικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής που ξεδιπλώνεται σε όλο το Δημόσιο ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση – προθάλαμο χιλιάδων απολύσεων, καθιέρωσης ατομικού μισθού, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών και δομών.
Η ενωτική και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ έχει οδηγήσει στο μπλοκάρισμα της αξιολόγησης-σφαγείου και απειλεί να καταργήσει το νόμο Μητσοτάκη στην πράξη.

Η Κυβέρνηση, πλήρως απομονωμένη και σε πανικό, αφού ανέστειλε δύο φορές τις ημερομηνίες έναρξης των διαδικασιών για την αξιολόγηση, επιχειρεί τώρα να ποινικοποιήσει την απόφαση για απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, προχωρώντας σε ένα ακόμα αυταρχικό ατόπημα μετά την απόφαση για την απεργία της ΔΕΗ: Προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 1926.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι:
  •  Στηρίζει απερίφραστα και ανεξάρτητα από την δικαστική απόφαση τον αγώνα των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για μαζική, συλλογική αποχή από την αξιολόγηση-σφαγείο.
  • Απαιτεί την κατάργηση του νόμου 4250.
  • Απαιτεί το σταμάτημα της εφεδρείας και των απολύσεων.