Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αθωώθηκαν ο φραουλοπαραγωγός και ο επιστάτης της Μανωλάδας

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο επιστάτης της επιχείρησης. Στα μαλακά οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση.


Οι δύο κατηγορούμενοι επιστάτες κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και επτά μήνες (που συνεπάγεται 10 χρόνια φυλάκισης και είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως), ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια και επτά μήνες. Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Έξω από το κτίριο επικράτησε ένταση από συγκεντρωμένους μετανάστες εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζαν συνθήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
«Το μόνο που έχω να πω μετά από αυτή την απόφαση είναι ότι ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» είπε στους συγκεντρωμένους μετανάστες από την Μανωλάδα ο δικηγόρος τους μετά την ανακοίνωση των ποινών από το δικαστήριο της Πάτρας. «Ντρέπομαι απέναντι σε σας που είστε χίλιες φορές ανώτεροι από αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίσανε για την τύχη σας χωρίς να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχουν άνθρωποι. Αυτή η απόφαση είναι απάνθρωπη. Είναι μια απόφαση ντροπή για την ελληνική Δικαοσύνη», πρόσθεσε ο δικηγόρος των μεταναστών εργατών, όπως αναφέρει το PatrasTimes.gr.
ΠΗΓΗ:tvxs.gr