Σελίδες

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα κινδυνεύει να μείνει το ΑΧΕΠΑ

Χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα για τους οροθετικούς εξωτερικούς ασθενείς κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει εξαντληθεί ο σχετικός προϋπολογισμός του νοσοκομείου.
Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εκτός από το ότι καλείται εδώ και πολλά χρόνια να καλύπτει  τις ανάγκες των οροθετικών όλης της Β. Ελλάδας με μία Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, παρουσιάζει συνεχώς ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

«Τα προβλήματα χρονίζουν. Το Δεκέμβριο του 2013, η "Θετική Φωνή" είχε επισημάνει τους κινδύνους με σχετική ανακοίνωση, μετά και από τις καταγγελίες πολλών οροθετικών, οι οποίοι υποχρεώνονταν να διακόψουν τη θεραπεία τους, πράγμα πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους καθώς και για τη Δημόσια Υγεία. Μαθαίνουμε ότι το ΑΧΕΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τον ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού για τα αντιρετροϊκά και για το 2014», επισημαίνει ο Σύλλογος.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η απρόσκοπτη λήψη των αντιρετροϊκών φαρμάκων για κάθε οροθετικό είναι η βασική προϋπόθεση που μετατρέπει την HIV λοίμωξη από θανατηφόρα σε χρόνια νόσο, καθώς «οι οροθετικοί, δεν έχουν περιθώρια ζωής χωρίς την αντιρετροϊκή θεραπεία».
ΠΗΓΗ:tvxs.gr