Σελίδες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Διακήρυξη για τις εκλογές στο υπηρεσιακό της 1ης ΥΠΕ

Για τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός Πολυκλινική Οφθαλμιατρείο - Λαϊκό - Ιπποκράτειο

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Οι εκλογές το Σάββατο 2 Νοέμβρη ΄13 για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο τεσσάρων νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ γίνονται σε μια περίοδο που το Δημόσιο, οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία, δέχονται ακόμα μεγαλύτερη επίθεση του μνημονιακού καθεστώτος. Κάθε ημέρα που περνά, αυτή η πολιτική καταργεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν καταργήσει κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας και συνεχίζονται αμείλικτα. Οι μισθοί, οι συντάξεις, η μονιμότητα, οι εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα οδηγούνται κάθε στιγμή στο εκτελεστικό απόσπασμα από τις κυβερνήσεις του μνημονίου και την τρόικα.

Ο αυταρχισμός και η έλλειψη δημοκρατίας έδωσαν χώρο στα θλιβερά φαινόμενα του φασιστικού μορφώματος και έπρεπε να δολοφονηθεί ακόμη ένας άνθρωπος για να αναγκαστούν τα τσιράκια της εξου.σίας να ανακαλύψουν περί τίνος πρόκειται. Δημόσιες Υπηρεσίες καταργούνται, συγχωνεύονται, ιδιωτικοποιούνται και άλλες μέσα από την περικοπή των δαπανών λειτουργίας τους, τις απολύσεις και το πάγωμα των προσλήψεων, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά της Υγείας της Πρόνοιας και της Παιδείας κόβονται στην κλίνη του Προκρούστη. Εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή απολύονται. 

Η Δημόσια Υγεία εκπέμπει σήμα κινδύνου αφού κλείνουν 80 Νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ παραχωρούνται σε ιδιώτες την ώρα που 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς ασφάλιση υγείας. Η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η παράδοσή του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα γίνεται με ραγδαίο ρυθμό. Που είναι η Πολυκλινική , το Λοιμωδών ,το Αμαλία Φλέμινγκ ,το Πατησίων! Πόσοι συνάδελφοι μας πέρασαν σε διαθεσιμότητα με μισές αποδοχές, βυθισμένοι στην αγωνία για τη δουλειά τους! Όλο και περισσότεροι από εμάς νιώθουμε την αβεβαιότητα για το αύριο αφού ετοιμάζεται και νέο κύμα διαθεσιμότητας – απολύσεων με κυβέρνηση και τρόικα να ζητάνε νέο αίμα. Την ίδια ώρα η κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία γίνεται εφιαλτική με καθημερινές και γενικές εφημερίες με πολλαπλάσια προσέλευση ασθενών από πριν , με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας , με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και συγκεντρωτικές διοικήσεις που αυθαιρετούν και γίνονται αυταρχικότερες. Η δε ηγεσία του υπουργείου υγείας ,υπόλογη για όλα αυτά , αρέσκεται να συκοφαντεί εργαζόμενους και συνδικαλιστές, να τους απειλεί και να εξαγγέλει τηλεαπολύσεις με χυδαίο τρόπο.
Η επίθεση παίρνει πλέον χαρακτηριστικά ολοκληρωτικής διάλυσης των υπηρεσιών υγείας , με καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις. 

Η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού αποτελεί το νέο εργαλείο για το σφαγιασμό υπηρεσιών και εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την επίθεσή της σε βάρος των υπηρεσιών και των εργαζομένων αξιοποιεί τις όποιες περιπτώσεις διαφθοράς, συκοφαντεί τις υπηρεσίες και
τους εργαζόμενους και διαμορφώνει νέο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο. Ανέθεσε την αξιολόγηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, καταργεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, συνδέει την αξιολόγηση με τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων αλλά και την απόλυση και διαμορφώνει ένα νέο αυταρχικό πειθαρχικό πλαίσιο. 

Στα πλαίσια των παραπάνω εξελίξεων τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ακυρώνονται και υποβαθμίζονται. Παρ’ όλα όμως αυτά μπροστά στις εκλογές για εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε όλους εργαζόμενους τίθεται το ερώτημα: ποιους εκπροσώπους θα επιλέξουμε; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που με τη συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα μείνουν βουβοί ή και σε κάποιες περιπτώσεις θα συμβάλουν στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που θα μείνουν απαθείς στην αξιολόγηση – σφαγή στη μισθολογική καθήλωση, στις απολύσεις, τις πελατειακές σχέσεις ή θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία να εκλέξουμε τους εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές; 

Σήμερα χρειαζόμαστε εκπροσώπους που δεν διαχειρίζονται τους αντιλαϊκούς Νόμους αλλά θα αγωνίζονται για την κατάργησή τους, που θα βρίσκονται με την πλευρά των εργαζομένων και της κοινωνίας και με τη συμμετοχή και τη στάση τους στα υπηρεσιακά συμβούλια σε συνεργασία με το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συμβάλλουν στην ανατροπή αυτών των πολιτικών. Εκπροσώπους που θα λειτουργούν συλλογικά, θα λογοδοτούν στους εργαζόμενους και θα προωθούν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. 

Με τη ψήφο μας στο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς : 

►Εκλέγουμε αιρετούς εκπροσώπους που θα στηρίζονται στις αποφάσεις του κινήματος 

►Δυναμώνουμε την αντίσταση στον αυταρχισμό και στις αυθαιρεσίες 

►Δείχνουμε τον δρόμο της αγωνιστικής ενότητας και του ταξικού αγώνα 

►Γυρίζουμε την πλάτη στον παραγοντισμό και στην αδιαφάνεια 

►Αποδυναμώνουμε τις κυβερνητικές παρατάξεις του Μνημονίου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ 

►Παλεύουμε και μέσα στο ΔΣ της 1ης ΥΠΕ ενάντια στην αποκρουστική νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης που ξεδιπλώνεται πλέον μπροστά μας με τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις τμημάτων/κλινικών/νοσοκομείων. 

►Ενωτικά, αγωνιστικά και ανυποχώρητα, συντονισμένοι με όλο το υγειονομικό κίνημα, με τα πρωτοβάθμια σωματεία, με επιτροπές αγώνα εκεί που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός αδιαφορεί, δίνουμε μάχη ανατροπής της πολιτικής της τροικα και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

►Παλεύουμε να πάρουμε πίσω όλα τα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. 

►Θέλουμε ένα δημόσιο νοσοκομείο που θα προσφέρει ισότιμα, δωρεάν υγεία για όλο το λαό, χωρίς χαράτσια και εισιτήρια. 


Υποψήφιοι για το Υπηρεσιακό της 1ης ΥΠΕ: 

1. Αναγνωστοπούλου Άρτεμις ΤΕ νοσηλευτών Λαϊκό 

2. Βασταρδής Λεωνίδας ΤΕ νοσηλευτών Ευαγγελισμός 

3 Κωνσταντής Αποστόλης ΔΕ νοσοκόμων Ευαγγελισμός 

4. Λασηθιωτάκης Γιώργος ΠΕ βιοχημικών Ευαγγελισμός 

5. Πασχάλη Παρασκευή(Βιβή) ΤΕ ακτινολόγος Ευαγγελισμός 

6. Πετράκη Δήμητρα ΠΕ νοσηλευτών Λαϊκό 

7. Σκόρδα Ελένη ΤΕ ιατρ.εργαστ. Ευαγγελισμός