Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το χαράτσι των 25 ευρώ.

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης όχι μόνο δεν εγκαταλείπει την εφαρμογή των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων στην υγεία, αντίθετα με ιδιαίτερο ζήλο επιμένει ακόμα και από την πρώτη μέρα του χρόνου στην άμεση εφαρμογή τους. 

Τα χαράτσια των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή ασθενούς στο Νοσοκομείο καθώς και του ενός ευρώ ανά συνταγή, προστίθενται στη σωρεία των βάρβαρων-αντικοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας.

Ο μνημονιακός υπουργός υγείας για μια ακόμα φορά μπορεί να περηφανεύεται ότι θα πιστωθεί αυτός προσωπικά τα νέα μέτρα καταλήστευσης του λαού και ταυτόχρονα της διαμόρφωσης νέων εμποδίων στην πρόσβαση ενός μεγάλου μέρους των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διάλυση των τελευταίων Δημόσιων Δομών που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και η «επιχείρηση λουκέτο», με στόχο αυτή τη φορά περιφερειακά Νοσοκομεία.
Το μαύρο μέτωπο της Συγκυβέρνησης την ώρα που πάνω από τρία εκατομμύρια πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας επιχειρεί μια ακόμα έφοδο με στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας.
Τα συνδικάτα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων στην υγεία πρέπει αυτή την ώρα να συντονίσουν τη δράση τους για να μην περάσει αυτή η βάρβαρη επίθεση που προωθούν από κοινού η συγκυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση .
Να διαμορφώσουν μαζί με τούς πολίτες, με συλλόγους ασθενών, τους φορείς στις γειτονιές και τις τοπικές κοινωνίες ένα κοινό μέτωπο ενάντια στα νέα χαράτσια, για την διατήρηση των δημόσιων δομών υγείας και να διεκδικήσουν την δωρεάν πρόσβαση σε αυτές όλων των πολιτών.
Με συντονισμένο και διαρκή αγώνα μπορούμε να μπλοκάρουμε τις καταστροφικές πολιτικές στην υγεία, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς επιβαρύνσεις και αποκλεισμούς.
ΠΗΓΗ:ygeionomikoi.gr