Σελίδες

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Για άλλη μια Κυριακή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία - Ανατροπή εδώ και τώρα!

"Εμπαίζουν πλέον την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς", σχολιάζει το τμήμα Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί όλους και όλες στην συγκέντρωση της Κυριακής, 12.00μμ στην πλατεία Συντάγματος.
"Με το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές ισοπεδώνουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Συγχρόνως οδηγούν στην καταστροφή και σε λουκέτα μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και δεν μπορούν να αντέξουν την επιπλέον επιβάρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας, κάνοντας έτσι ένα επιπλέον δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες είναι ουσιαστικά οι μόνοι κερδισμένοι από την εφαρμογή του μέτρου", συνεχίζει η ανακοίνωση.
"Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή έρχεται να προστεθεί στα μνημονιακά μέτρα της καταστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων, των λουκέτων στην αγορά, του ξαφνικού θανάτου του ΕΟΠΥΥ και της κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας, της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας και της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας, που στην πραγματικότητα αποτελούν το βασικό στόχο της ασκούμενης πολιτικής των συνεταίρων εντολοδόχων της τρόικα. Θα μας βρουν, όμως, μπροστά τους. Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και σε όλες τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και τη χώρα στην καταστροφή. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους", καταλήγει.

Ανακοίνωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα καταστήματα της Πάτρας την προσεχή Κυριακή, εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Αφού αρνήθηκε να συζητήσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων για το ωράριο των καταστημάτων, αφού άφησε τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα εκτός ελέγχου λόγω της διάλυσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας και αφού οδήγησε στην απόγνωση χιλιάδες μικρομεσαίους καταστηματάρχες, τώρα υπερασπίζεται την «αυτορρύθμιση της αγοράς».
Δεν μας λέει τίποτε, όμως, για την ταμπακιέρα που δεν είναι άλλη από τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας προς τα χαμηλά εισοδήματα, τη συνεχή προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών. Εντύπωση, όμως, προκαλεί το τηλεφώνημα της Προϊσταμένης Εισαγγελέως προς τον Πρόεδρο του Ε&ΕΣΠ να προσέλθει άμεσα στο γραφείο της για να του επιστήσει την προσοχή, ότι θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο εάν την Κυριακή 19/1/14 δημιουργηθούν επεισόδια. Στην εύλογη ερώτηση του Προέδρου του Ε&ΕΣΠ, από πού απορρέει η άμεση κλήση, η απάντηση της Εισαγγελέως ήταν, «εντολή του Αρείου Πάγου».
Είναι φανερό ότι, η κίνηση αυτή έρχεται να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και να σπάσει τους θύλακες αντίστασης, για να περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Για άλλη μια Κυριακή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία απαιτώντας σεβασμό από όλους των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του εμπορικού κόσμου και των εμποροϋπαλλήλων. Ενός κόσμου που αποδεικνύει με τις πρόσφατες αποφάσεις του, ότι και αναπτυξιακές προτάσεις έχει και ικανός είναι να τις διαφυλάξει, αλλά και ότι βρίσκεται σε πραγματικό διάλογο με την κοινωνία.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή, 19/01/ 2014, στην Αγ. Νικολάου, στις 10.30 πμ, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.
ΠΗΓΗ:left.gr