Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γεωργιάδης: Οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν γεννούν λεφτά

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για συνταγματικά προβλήματα στις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου διότι χρεοκοπήσαμε. Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ σχολίασε πως «προς το παρόν δεν υπάρχει η οριστική απόφαση του δικαστηρίου και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και αποφάσεις για προσφυγές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί». 
«Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, όμως στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί αν δεν δει προηγουμένως την απόφαση» δήλωσε στο ΒήμαFm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως η απόφαση για περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων όλων των Σωμάτων θα πρέπει να ακυρωθεί καθώς υπάρχουν «συνταγματικά προβλήματα». Ωστόσο η έκταση της αντισυνταγματικότητας των περικοπών θα καθοριστεί με νέα απόφαση της Ολομέλειας εντός του επόμενου τριμήνου.
«Η καθυστερημένη αυτή και επιμερισμένη δίκαια κρίση του ΣτΕ πρέπει να επεκταθεί και σε όλους τους άλλους κλάδους και να μην περιοριστεί στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών για το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την μερική ενίσχυσή του μέσα από το λεγόμενο πλεόνασμα», σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η απόφαση «εγκαινιάσει μια νέα θεώρηση της δικαστικής λειτουργίας για τους μισθούς και συντάξεις όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, βγάζοντας σταδιακά αντισυνταγματικούς όλους τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους που μέλλουν να εφαρμοστούν για πολλές γενεές εργαζομένων».
ΠΗΓΗ:tvxs.gr