Σελίδες

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Η Ν.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ  εκφράζει τον βαθύ αποτροπιασμό της για το έγκλημα που συντελέστηκε στο Φαρμακονήσι. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους οικείους της ανείπωτης τραγωδίας.
Η τραγωδία όμως αυτή δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο.
Αποτελεί φυσική συνέπεια των πολιτικών επιλογών μιας κυβέρνησης που ολοένα μας αποκαλύπτει το πραγματικό της ακροδεξιό πρόσωπο.


Είναι φυσική συνέπεια μιας πολιτικής που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε φτωχούς και πλούσιους, γιατί εάν οι δύστυχοι αυτοί μετανάστες ήταν εμίρηδες εκατομμυριούχοι ή πολυεθνικές,  η κυβέρνηση δεν θα δίσταζε να δώσει γη και ύδωρ. Το είδαμε στο Ελληνικό, το ζούμε στην Χαλκιδική και σε όλη την χώρα μας.
Είναι φυσική συνέπεια μιας πολιτικής που ανάγει τα κέρδη των δανειστών μας σε ανώτατη αξία υπέρτερη της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.  Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο που οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της τραγωδίας είναι τα ίδια φυσικά πρόσωπα από τα οποία εκπορεύεται και χαράσσεται μια άλλη τεράστια τραγωδία αυτή της κατάστασης στην Υγεία της χώρας μας.
Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι είτε δήλωναν δημοσίως πως «φύλαξη των συνόρων δε μπορεί να υφίσταται εάν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός αν δεν υπάρχουν νεκροί και πως για όσους μπουν, δε θα μπορούν να φάνε,  να πιούνε, ή να πάνε σε νοσοκομείο, η κόλαση θα φαντάζει παράδεισος από αυτό που θα ζουν εδώ πέρα !»  (όπως ο σύμβουλος του Υπ Υγείας Θ. Πλεύρης) είτε κατέθεταν ερωτήσεις στη βουλή (όπως ο Υπ Υγείας Α. Γεωργιάδης) με θέμα «παράνομοι αλλοδαποί και κόστος διάσωσης!» είναι οι ίδιοι άνθρωποι  έχουν αναλάβει μεθοδικά την διάλυση της δημόσιας Υγείας.

 Στο χώρο της Υγείας .
Η περιστολή σε εκατομμύρια συνανθρώπων μας της ελεύθερης δωρεάν πρόσβασης σε δημόσιες δομές Υγείας. Η τρομακτική αύξηση της ιδιωτικής συμμετοχής και δαπάνης σε αντίθεση με την τεράστια μείωση της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία. Η εκχώρηση υπηρεσιών και δομών στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η εκχώρηση του φαρμάκου ανεξέλεγκτα σε μονοπώλια. Η υποβάθμιση οικονομική, εργασιακή, υλικοτεχνική και θεσμική των Υγειονομικών Ιδρυμάτων του ΕΣΥ. Το κλείσιμο δομών και κλινικών. Ο ξαφνικός θάνατος στην πρωτοβάθμια Υγεία. Η αποασυλοποίηση των ψυχικά ασθενών στο πεζοδρόμιο. Οι χιλιάδες απολύσεις Υγειονομικών σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις.   Η οικονομική εξαθλίωση των Υγειονομικών και πολλά άλλα, συνθέτουν εν συντομία το σκηνικό μέσα στο οποίο ο υγειονομικός καλείται να δώσει λύσεις σε μια κοινωνία που βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε ανθρωπιστική κρίση.

Ο εχθρός μας δεν είναι οι μετανάστες.
Εχθρός μας είναι οι πολιτικές που οδηγούν σε μετανάστευση.
Εχθρός μας είναι οι πολιτικές που εξυπηρετούν το κέρδος σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.
Εχθρός μας είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν την ανθρώπινη ζωή φτηνή.
Εχθρός τους είναι ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος του μόχθου και της εργασίας, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο έλληνας, ο αλλοδαπός, νέος, ο ηλικιωμένος και  κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται και αντιστέκεται στη βαρβαρότητα και στην εξαθλίωση.
Τόσο η πολύπλευρη επίθεση στο χώρο της Υγείας όσο και τα κηρύγματα ρατσιστικού μίσους έχουν ξεκάθαρο ταξικό χαρακτήρα.  Είναι απόρροια μιας νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που σκορπίζει φτώχια και πολέμους. Θέλει λαούς ηττημένους, παραδομένους στις επιβουλές κάθε λογής κερδοσκόπων.

Δεν θα τους αφήσουμε.
Οι αγώνες του λαού μας, εφιάλτης τους.
Η ώρα της οριστικής καταδίκης τους είναι κοντά.