Σελίδες

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Β. Ι. Λένιν.


Σαν σήμερα γεννήθηκε ο  Β. Ι. ΛένινΣαν σήμερα στις 22 Απριλίου 1870, γεννιέται ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ, γνωστότερος ως Β. Ι. Λένιν. Mεγάλος πολιτικός, ηγέτης της Οκτωβριανής  Επανάστασης στη Ρωσία και επικεφαλής της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) (1922-1924). 
«Η ελευθερία στην καπιταλιστική κοινωνία παραμένει σχεδόν ίδια με αυτή της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας: ελευθερία για τους ιδιοκτήτες σκλάβων.» Β.Ι. Λένιν



  «Το κεφάλαιο έγινε διεθνές και μονοπωλιακό. Ο κόσμος είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε μια χούφτα μεγάλες Δυνάμεις, δηλαδή Δυνάμεις που έχουν επιτυχίες στη μεγάλη καταλήστευση και καταπίεση των εθνών (...) η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν τοποθετήσεις στο εξωτερικό όχι μικρότερες από 70 δισεκατομμύρια ρούβλια. Για να εισπράττουν το "θεμιτό" εισοδηματάκι τους από το στρογγυλούτσικο αυτό ποσό - ένα εισοδηματάκι που ξεπερνάει τα τρία δισεκατομμύρια ρούβλια το χρόνο - υπάρχουν οι εθνικές επιτροπές των εκατομμυριούχων, που ονομάζονται κυβερνήσεις, που διαθέτουν στρατό και πολεμικό στόλο και "τοποθετούν" στις αποικίες και στις μισοαποικίες τα χαϊδεμένα παιδιά και τα αδέλφια "του κυρίου δισεκατομμυρίου" σαν αντιβασιλείς, προξένους, πρεσβευτές, κάθε λογής υπαλλήλους και άλλες βδέλλες». 
Β. Ι. Λένιν