Σελίδες

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το μοναδικό βίντεο που "βγήκε" από το πλοίο του χημικού εφιάλτη

Την περασμένη Πέμπτη το "πλοίο - πείραμα", το Cape Ray, που σκοπεύει να υδρολύσει τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο άνοιξε τις πύλες του, σε μία προσπάθεια να πείσει τους σκεπτικιστές και τους αντιδρώντες ότι όλα βαίνουν καλώς κι .. ασφαλώς. Η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση κι αυτό μοιάζει φυσικό, αφού τα συστημικά ΜΜΕ της Αθήνας δείχνουν να αγνοούν παντελώς το θέμα.

Τα δε, ΜΜΕ της Κρήτης ούτε κλήθηκαν αλλά ούτε και θα έπαιζαν τόσο εύκολα το παιχνίδι των διεθνών συντονιστών της επιχείρησης. Η Περιβαλλοντική οργάνωση "Αρχιπέλαγος" που έλαβε την περιβόητη πρόσκληση ανέκρουσε πρύμνα την τελευταία στιγμή, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για μία καλοστημένη επιχείρηση προπαγάνδας. Και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.
To "αποστειρωμένο" ρεπορτάζ που βγήκε από την ξενάγηση στο πλοίο μεταδόθηκε από δύο μόνο δίκτυα κι ήταν πανομοιότυπο: το Ιταλικό ΑΝΣΑ και το Αμερικανικό CNN. Φωτογραφίες μοιράστηκαν στα Ισπανικά ΜΜΕ που θέλησαν να παρευρεθούν ενώ το μοναδικό βίντεο τραβήχτηκε από το CNN κι είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό των ... προθέσεων.
Ο δημοσιογράφος ρωτάει χαμογελώντας τον "πάνοπλο" αρχιεργάτη της υδρόλυσης: Θα είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες? Κι εκείνος απαντά μέσα από την αντιασφυξιογόνο μάσκα του: Φυσικά. Ο δημοσιογράφος επιμένει λέγοντας: Μόνο που θα είναι στη θάλασσα κι όχι στην ξηρά. Ε ναι, συγκατανεύει ο ερωτώμενος.
Ακολουθούν κι άλλοι ιθύνοντες στο ίδιο μήκος κύματος, μόνο που στην αγωνία τους να "χαμηλώσουν" το θέμα και να δώσουν διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι απλά κι ακίνδυνα, ξέχασαν ότι όσο επιμένουν να εστιάζουν μονότονα σε καθησυχασμούς χωρίς τεκμηρίωση, μοιάζουν όλο και πιο ύποπτοι. Ακριβώς όπως το εγχείρημά τους.

ΠΗΓΗ:ekriti.gr