Σελίδες

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να ανοίξει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο

Να ανοίξει η συζήτηση, ενόψει της ανεθώρησης του Συντάγματος, για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ζήτησε το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:


"Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς), γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Τονίζω ότι αυτό, για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Ούτως ή άλλως, θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει: ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και εάν σ' αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου".
ΠΗΓΗ:ygeia360.gr