Σελίδες

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Από το Σεπτέμβριο έρχεται ένα ακόμα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
Οι μισθοί Βουλγαρίας που έχουν δρομολογήσει και για το Δημόσιο η κυβέρνηση και η τρόϊκα, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη ισχνό βιοτικό μας επίπεδο.
 Δεν χωράνε πλέον οι αυταπάτες που δυστυχώς καλλιεργήθηκαν σε μερίδα συναδέλφων και για το προηγούμενο νέο μισθολόγιο.

Αυτοί που καλλιέργησαν τέτοιου είδους αυταπάτες (ότι θα ωφεληθούμε εμείς οι χαμηλόμισθοι υγειομομικοί) είναι τα παπαγαλάκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τα φερέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων.
Θα τους ξαναπιστέψουμε στη νέα τους προσπάθεια να μας πείσουν για το πόσο "δίκαιο" θα είναι-ενδεχομένως- το νέο μισθολόγιο;
Ένα μισθολόγιο που στην ουσία θα καταργεί τον ενιαίο μισθό και θα καθιερώνει τον "ατομικό" μισθό δηλ. τον "συναδελφικό" κανιβαλισμό.
...ατομικός μισθός, ατομικές συμβάσεις: οι ιερές έννοιες του νεοφιλελευθερισμού που οδηγούν τους εργαζόμενους στον κατακερματισμό και την κοινωνία 200 χρόνια πίσω !
«Πάντως ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς όμως να προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και το νέο τρόπο αξιολόγησης»
εφ."το βήμα"
Η νεοφιλελεύθερη επέλαση όμως, δεν σταματάει μόνο στο μισθολόγιο:
 «Προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα» είπε ο κ. Μητσοτάκης στο "star".
...και για τις απολύσεις
«αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο, οι οποίες μπορούν να γίνουν για πειθαρχικά παραπτώματα ή έπειτα από κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων».
Η ανάπτυξη μαζικών και ενωτικών αγώνων,για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής είναι πλέον όρος επιβίωσης για το σύνολο των εργαζόμενων στο Δημόσιο. 

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού" Νοσοκομείου