Σελίδες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων στο χωριό Βιάννος της Κρήτης, όπου εκτελέστηκαν 461 άτομα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Στη συνέχεια, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του αγωνιστή και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η συμμετοχή του αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ελληνική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων.

Όπως ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας, «η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου αποτελεί ένα εθνικό και πατριωτικό ζήτημα για την Ελλάδα».
«Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που ουδέποτε τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, θα γίνει από τον Μανώλη Γλέζο, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Μ.Γλέζου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι: «αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ελληνική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων. Είναι ισχυρό το χρέος και πολύ σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι ένα αίτημα που αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης».
Την θέση του M. Γλέζου στο ελληνικό κοινοβούλιο καταλαμβάνει η Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία δεν θα είναι υποψήφια για το ευρωκοινοβούλιο.
ΠΗΓΗ:iskra.gr