Σελίδες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Χαλάει» το πανηγυρικό κλίμα ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδας Tagesspiegel, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. 
Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να προσδώσει πανηγυρικό κλίμα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ωστόσο ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, υποστηρίζει: «το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τονίζει πως «στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».
«Οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να βελτιωθούν παρά εάν το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα», συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι οι μεγάλες περικοπές που έγιναν στο ελληνικό σύστημα υγείας ήταν «λάθος».
«Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι τα μεγάλα μέτρα περικοπών στο ελληνικό σύστημα υγείας, τα οποία είχαν άδικες συνέπειες, ήταν λάθος», τονίζει χαρακτηριστικά.
Και προσθέτει στο απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα: «Εκείνη την εποχή θεωρούσα ήδη ότι ήταν λάθος η μείωση του κατώτατου μισθού σε τέτοια κλίμακα…Αλλά αυτό δεν βοηθάει σήμερα τους Έλληνες…Και θα είχε πολύ βοηθήσει τους Έλληνες εάν η χώρα είχε ακολουθήσει μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική κατά τα τελευταία 40 χρόνια».
ΠΗΓΗ:efsyn.gr