Με προφορική συνέντευξη και χωρίς τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων θα γίνεται η επιλογή των προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως εξήγησε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μιλώντας στο ρ/δ Real FM, o Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την υπέρβαση της διαδικασίας μοριοδότησης που «αθροίζει τυπικά προσόντα, αλλά δεν τα συνδέει με τις προδιαγραφές της θέσης», και διευκρίνισε πως «αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς προφορική συνέντευξη».
Επέμεινε μάλιστα ότι "η συνέντευξη, στο πλαίσιο του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, θα γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με πρακτικά των συνεντεύξεων, με καταγραφή της συνέντευξης, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια. Δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης στη διαδικασία".

Στο μεταξύ, "λαιμητόμο" για τους δημοσίους υπαλλήλους χαρακτηρίζει το νέο μισθολόγιο, που προετοιμάζει το ΥΔΜΗΔ, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνει, μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση, "η απαράδεκτη διαδικασία της δήθεν 'αξιολόγησης' -που θα δημιουργήσει τη 'δεξαμενή' των υπό απόλυση διαθεσίμων-, σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο, θα αποτελέσουν το όχημα του πετσοκόμματος των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, συνθλίβοντας ακόμα και κάτω από τα όρια της επιβίωσης τους μισθούς των υπαλλήλων".
πηγή:avgi.gr