"Στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω" τονίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος, ο οποίος δηλώνει παρών στη μάχη για τις ευρωεκλογές, αλλά και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
"Λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω" δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μ. Γλέζος, και συνεχίζει λέγοντας:

"Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους.
Γέρασα διεκδικώντας γι' αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας".
Σημειώνεται ότι σήμερα η Π. Γ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικυρώσει και τυπικά την υποψηφιότητα του Μ. Γλέζου, η οποία θα συμπληρώσει τις εναπομείνασες δύο κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο.
ΠΗΓΗ:avgi.gr