Σελίδες

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο Γεωργιάδης παραπέμπει ασθενείς στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού!

Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, το υπουργείο Υγείας, αντί να δίνει λύσεις, σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας και παραπέμπει ανασφάλιστους ασθενείς στα... Κοινωνικά Ιατρεία! Το τηλέφωνο του Γιώργου Βήχα, καρδιολόγου στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), ήταν η "λύση" που πρότεινε στους γονείς νέου με σοβαρή πάθηση στο γαστρεντερικό του σύστημα και σε νέο που αντιμετωπίζει σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις θεραπείες τους. Έκπληκτοι στο ΜΚΙΕ, όταν άκουσαν στην άλλη γραμμή τις οδηγίες του υπουργείου, αναζήτησαν αμέσως να βρουν τα φάρμακα για τους ασθενείς, όπως κάνουν για χιλιάδες ακόμα περιπτώσεις. Αναδείχτηκε ωστόσο η σοβαρότητα της κατάστασης.

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην ωμή παραδοχή, ότι στο περιβάλλον που δημιούργησε, δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες. Το εφιαλτικό σκηνικό συμπληρώνεται με χαρτί του ΙΚΑ (εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου) που έφτασε στα χέρια των ανθρώπων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και... παραπέμπει ασθενή να ασφαλιστεί σε Κοινωνικά Ιατρεία!
"Προκαλεί κλαυσίγελο η κατάσταση", σχολίασε στην "Α" ο Γιώργος Βήχας που δημοσιοποίησε τα περιστατικά στο facebook. "Ο ασθενής με τον διαβήτη, παίρνει ινσουλίνες. Μετά από 3 χρόνια ανεργίας, απευθύνθηκε στο υπουργείο, αναφέροντας ότι τελειώνουν". Η λύση ήταν το τηλέφωνο του Γ. Βήχα. Το ίδιο συνέβη και με άλλη περίπτωση. "Το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρή νόσο στο εσωτερικό του σύστημα. Κάθε 8 βδομάδες πρέπει να κάνει θεραπεία 3.000 ευρώ. Τον Δεκέμβριο απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στο υπουργείο Υγείας. Ενώ τους γνωστοποίησαν την οικονομική τους κατάσταση (πενιχρή σύνταξη για πατέρα, άνεργοι μάνα και γιος) και το πρόβλημα υγείας (αιμορραγικές διάρροιες κ.ά), έπρεπε να έχει κάνει ήδη τη θεραπεία, έχοντας εξασφαλίσει το υπουργείο μόνο τα 3 από τα 7 μπουκαλάκια του φάρμακου, τον παρέπεμψε σε μας". Η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν συγκινητική. Την ίδια μέρα, διαφορετικοί άνθρωποι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. "Έχουμε εξασφαλίσει τέσσερις μήνες θεραπείας κι ευελπιστούμε ότι θα μπει στο βιβλιάριο πρόνοιας".
Περιγράφοντας την οδύσσεια των ασθενών πεισμώνει. "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δίνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης και ασφαλιστικής, κάλυψης και χρώματος". Το μήνυμα από το Ελληνικό ακούγεται περισσότερο έντονο από ποτέ.
ΠΗΓΗ:avgi.gr