Σελίδες

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. : Η κυβέρνηση δεν μας ρίχνει στάχτη στα μάτια !

Η κυβέρνηση δεν μας ρίχνει στάχτη στα μάτια με τη τροπολογία που κατέθεσε για την Αξιολόγηση. Επιμένουμε στην καθολική μας άρνηση για συμμετοχή.

ΑΘΗΝΑ 7/08/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3438
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία αλλάζει διατάξεις του κατάπτυστου Νέου Συστήματος Αξιολόγησης. Αν και έντρομη μπροστά στην καθολική μας άρνηση για συμμετοχή στην ποσοστιαία κατάταξη στους βαθμούς, αποδεικνύεται αδιόρθωτη στη πολιτική της αφού επιμένει στην εφαρμογή του εν λόγω Συστήματος που ήδη έχει απαξιωθεί από τους πολίτες και τους δημοσίους υπαλλήλους.
Παρά τις διαρροές από τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης η ποσοστιαία κατάταξη όχι μόνο δεν καταργείται αλλά επιδιώκεται με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο η θωράκισή της.
Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή της Αξιολόγησης του έτους 2013 αφού είναι μεταβατική και δεν έχει επιπτώσεις στο βαθμολόγιο, το μισθολόγιο αλλά και στις Διαθεσιμότητες – Απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων;
Γιατί θεσμοθετείται η προώθηση της Αξιολόγησης χωρίς Αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων η οποία εξασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή τους στις υπηρεσιακές μεταβολές και αποτελεί συστατικό στοιχείο στον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης;
Δεν μας ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» με την διάταξη ότι η Αξιολόγηση του έτους 2013 δεν λαμβάνεται υπόψιν για την αποτίμηση των προσόντων προς Διαθεσιμότητα – Απόλυση και δεν επιφέρει καμία δυσμενή έννομη συνέπεια μισθολογική ή υπηρεσιακή.
Εάν τα πιστεύουν όλα αυτά γιατί επιμένουν στην εφαρμογή του κατάπτυστου συγκεκριμένου Συστήματος Αξιολόγησης;
Η πραγματικότητα είναι ότι μεθοδεύουν «να φτιάξουν νέα δεξαμενή απολύσεων» Δημοσίων Υπαλλήλων για τις ορέξεις της ΤΡΟΪΚΑ.
Ανάλογα τις συμφωνίες που θα κάνουν μαζί της θα χρησιμοποιούνται με νέες Νομοθετικές Ρυθμίσεις ως προαπαιτούμενο για νέες Διαθεσιμότητες – Απολύσεις, όπως επίσης και για νέα μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου.
Η κυβέρνηση διαπιστώνοντας την αποφασιστική αρνητική στάση μας επανακαθορίζει για άλλη μία φορά τις προθεσμίες αξιολόγησης. Έως 1η Σεπτέμβρη γίνεται ο επιμερισμός των ποσοστών από τους Διοικητές, έως 15 Σεπτέμβρη η Αυτοαξιολόγηση, έως τέλος Σεπτέμβρη η εισήγηση των Προϊσταμένων και έως τέλος Οκτώβρη η Αξιολόγηση. Γιατί τέτοια πρεμούρα;
Δεν είναι ύποπτο που η Αξιολόγηση του έτους 2013 θα ολοκληρωθεί τέλους του έτους 2014 αν και υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο Σύστημα είναι μεταβατικό και θα ακολουθήσει η θεσμοθέτηση νέου για τα επόμενα έτη; Γιατί τέτοια εμμονή από την κυβέρνηση; Για μια Αξιολόγηση που υποτίθεται δεν λαμβάνεται πουθενά υπόψιν;
Δεν πρόκειται με καμία μεθόδευση, με κανένα κυβερνητικό τερτίπι, με καμία κακόγουστη τρίπλα της κυβέρνησης να συμμετάσχουμε την Αξιολόγηση.
Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να ακυρώσουμε το Νόμο 4250/2014 και τις τροπολογίες του στην πράξη.
Καλούμε τους βουλευτές να σώσουν τα προσχήματα στη βουλή. Επ' ευκαιρία της νέας συζήτησης με την κατατεθείσα τροπολογία να καταργήσουν την κατάπτυστη ποσοστιαία κατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων σε βαθμούς.
Εξάλλου αποδείχτηκε ότι είναι νεοφιλελεύθερη κυβερνητική έμπνευση.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ