Σελίδες

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Palmos Analysis, μέρος β': Μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, άδικος ο ΕΝΦΙΑ δηλώνει το 80%

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων(35%) θεωρεί ότι για τους ίδιους και για την χώρα θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 12% της ΝΔ, έχει την ίδια γνώμη
Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης: Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη πτώση της ΝΔ
Κομμένοι στα δύο είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στα βασικά ερωτήματα για την πορεία της χώρας. Μάλιστα στο ερώτημα αν μετά τις εκλογές θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ, η πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012 προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ.
    Στην success story αφήγηση της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας, την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ο διχασμός των 2 κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι πλήρης. Στην ερώτηση αν η οικονομία βελτιώνεται η απάντηση είναι αρνητική για το 75% των πολιτών.
    Την ίδια γνώμη έχει η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ(56%) με αυτούς του ΠΑΣΟΚ να φτάνουν στο 73%
   
Με την άποψη της κυβέρνησης ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση διαφωνούν επίσης 3 στους 4 πολίτες(75%)
    Όμως και οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους της ΝΔ διαφωνούν με την κυβερνητική θέση, ενώ στους ψηφοφόρους  ΠΑΣΟΚ το ποσοστό της διαφωνίας φτάνει στο 69%
    Συντριπτική είναι και η διαφωνία όλων των ερωτηθέντων για τον ΕΝΦΙΑ, αφού το 80% θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιος ενώ το 4% πιστεύει το αντίθετο.
    
Το ίδιο πιστεύει το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 72% του ΠΑΣΟΚ.
    Για τον ΕΝΦΙΑ το 56% από το σύνολο των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να καταργηθεί, ενώ το 40% να αλλάξει ή να βελτιωθεί.
 
  Ότι πρέπει να καταργηθεί υποστηρίζει και η πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 2012.
    Παραπλήσια είναι η εικόνα και για την παράσταση νίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μεγάλη διαφορά
    ΣΥΡΙΖΑ "βλέπει" όμως και ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ(33%) ενώ από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 50% εκτιμά ότι θα έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 27 "βλέπει" ΝΔ.
 

Η Ταυτότητα της Έρευνας
ΠΗΓΗ:left.gr