Σελίδες

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ράλι με την …όπισθεν!

«Πάμε πολύ καλά. Η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι»!
Όχι καλά διαβάσατε. Δεν σας γελούν τα μάτια σας. Αυτή είναι η φράση – και πιθανώς το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών – που φέρεται να ξεστόμισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε σύσκεψη προετοιμασίας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους άλλους συναρμόδιους υπουργούς, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα των τοκογλύφων δανειστών που θα γίνουν στο …Παρίσι.

Και το λέει για μια οικονομία με την ανεργία να έχει εκτοξευτεί στο 27,2%, ενώ η ανεργία των νέων (κάτω των 25 χρονών) αυξήθηκε δραματικά αγγίζοντας το 60%!
Το λέει για μια οικονομία όπου το ποσοστό των νέων χωρίς πρόσβαση ούτε στην εργασία ούτε στην εκπαίδευση ούτε σε δομές κατάρτισης ανέβηκε στο 21% το 2012, από το 12% που ήταν το 2008 και τώρα βρίσκεται αρκετά παραπάνω.
Το λέει για μια χώρα όπου οι δείκτες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των νέων κάτω των 18 ετών αυξήθηκε από το 26% που ήταν το 2005 στο 35,4% το 2012 και ανεβαίνει από χρόνο σε χρόνο, ενώ τα φαινόμενα υποσιτισμού πληθαίνουν στα σχολεία.
Το λέει για μια οικονομία, όπου οι μισθοί έχουν πετσοκοπεί κατά 40%. Όπου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, λόγω της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης, έφτασαν τα 68 δισ. ευρώ και κάθε μήνα αυξάνονται κατά 1,5 δισ. ευρώ, διότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Όπου τα «κόκκινα» δάνεια προς τις τράπεζες ανέρχονται σε 77 δισ. ευρώ και δεκάδες χιλιάδες οικογένειες κινδυνεύουν, εκτός των άλλων, να τα χάσουν και να μείνουν άστεγες.
Ε, ας μη χαλάσουμε το χατίρι του πρωθυπουργού μας, που όπως φαίνεται ζει σε άλλη χώρα. Ας παραδεχτούμε πως η οικονομία μας κάνει ράλι. Μόνο που κινείται μόνο με την …όπισθεν!
ΠΗΓΗ:imerodromos.gr