Σελίδες

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Λαϊκού: Οι μάσκες έπεσαν !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι τροπολογίες πού κατέθεσε η κυβέρνηση,  επιβεβαιώνουν με "πανηγυρικό" τρόπο τις εκτιμήσεις τών συνδικάτων για τούς στόχους τής αξιολόγησης.
Το μόνο νέο σ` αυτές τίς τροπολογίες, είναι η επίδειξη αυταρχισμού:
Παρακάμτεται το στάδιο τής αυτοαξιολόγησης μετά την καθολική άρνηση τών εργαζομένων να υπογράψουν την καταδίκη τους.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι τών τροπολογιών και οι μάσκες έπεσαν:

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζονται αυτή την περίοδο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του νέου μισθολογίου, που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο
Τι προβλέπει το νέο μισθολόγιο;
Μειώσεις μισθών σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στο Δημόσιο!
Στην προσπάθεια μάλιστα να χρυσωθεί το χάπι, επιχειρείται να εμφανιστεί ότι μέσω bonus ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων θα «ευνοηθούν», για να μειωθούν οι αντιδράσεις. Όμως, όπως είναι γνωστό, η μείωση της βάσης του μισθολογίου στα 585 € θα συμπαρασύρει προς τα κάτω το σύνολο των μισθών όλων των κατηγοριών. 
 Βασική ιδέα του μισθολογίου η «σύγκλιση» των μισθών του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, η εξατομίκευση του μισθού, η σύνδεση με τα αποτελέσματα της “αξιολόγησης”.
Η αξιολόγηση, όχι απλά δεν θα έχει μισθολογικές ή υπηρεσιακές επιπτώσεις στούς εργαζόμενους (όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αποκρύπτοντας ότι αυτά ισχύουν μόνο για το 2013), αλλά  αναδεικνύεται σε "πολυεργαλείο" για την κυβέρνηση, αφού, πέραν του ότι χρησιμεύει στη δικαιολόγηση των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων, προβλέπεται να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς για μειώσεις των μισθών, βάσει της βαθμολογίας-απόδοσης. 

Η πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτής τής κυβέρνησης, είναι μονόδρομος!

     Ενωτική  Κίνηση 
Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου