Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Στόχος της ''μεταρρύθμισης'' Μητσοτάκη είναι το 75% των Δημοσίων Υπαλλήλων να είναι μέτριοι ή κακοί...


Την εισαγωγή πρωτοφανούς "νόρμας" για την κατηγοριοποίηση εργαζομένων στο Δημόσιο σε 3 βαθμίδες και συγκεκριμένα σε καλούς, ''μέτριους'' και ''κακούς'' επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσα από σχετικό νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Απώτερος στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία κλίματος εκφοβισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ταυτόχρονα η ανανέωση με άλλη μορφή των πελατειακών σχέσεων. Επιπλέον με το επίχρισμα της "αξιοκρατίας" και της ψευτοαξιολόγησης επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή με στόχο να προωθήσει την πολιτική των απολύσεων.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι στην “αξιολόγηση” των υπαλλήλων ο Υπουργός βάζει στόχο το 75% των υπαλλήλων να είναι μέτριοι οι κακοί υπάλληλοι!!!
Συγκεκριμένα επιβάλει στους αξιολογητές κατά την αξιολόγηση να εφαρμόσουν τις παρακάτω πρωτοφανείς οδηγίες:
- "Άριστοι". Μόνο το 25% των υπαλλήλων κάθε Γενικής Διεύθυνσης θα μπορεί να συγκεντρώσει τη μέγιστη βαθμολογία.
- "Μέτριοι". Ενδιάμεση βαθμολογία που θα μπορεί να λάβει έως και το 60% του προσωπικού.
- "Υποψήφιοι για διαθεσιμότητα". Σε αυτή την κατηγορία θα υπαχθεί το 15% του προσωπικού.
Είναι πρωτάκουστο Υπουργός που διατείνεται ότι ''επιδιώκει'' την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης να βάζει ως στόχο η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο να είναι “μέτριοι” ή ακόμα και “κακοί”. Απλώς με αυτές τις επιλογές ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί ότι ο πραγματικός του στόχος δεν είναι η αξιολόγηση και η βελτίωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, αλλά η διάλυσή τους, για να εξυπηρετηθούν οι υποστηρικτές της μνημονιακής συγκυβέρνησης, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που καραδοκούν στη γωνία.
Αλλά ως γνωστό η μνημονιακή συγκυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν ούτε για τους στόχους τους ούτε βεβαίως για τα έργα τους.
πηγή:ygeionomikoi.gr