Σελίδες

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

«Ημέρα για καλοσύνη, φροντίδα και δράση απέναντι στα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα όλου του κόσμου είναι η σημερινή. Κανονικά οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει να έχουν ένα σπίτι. Όμως, τα αδέσποτα σκυλιά και οι αδέσποτες γάτες δεν έχουν.
Οδηγούνται σε μία δυστυχισμένη ζωή στους δρόμους, συχνά άρρωστα, υποφέρουν από υπερβολική ζέστη, κρύο, κι ασθένειες, και συχνά βρίσκονται κυνηγημένα από βίαιους πολίτες ή αρχές» υποστηρίζει ο Οργανισμός που είναι υπέυθυνος για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η οποία καθιερώθηκε το 2010 από ολλανδικές φιλοζωικές οργανώσεις για να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα.

Μην κλείνετε τα μάτια απέναντι στο πρόβλημα. Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζώο, μια καλή ιδέα είναι να ρωτήσετε στην πλησιέστερη φιλοζωική οργάνωση, πώς μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι. Επίσης, μπορείτε να αφήσετε κάτω από το σπίτι ή κοντά στη δουλειά σας δύο μπολ: ένα για νερό κι ένα για περισσευούμενο φαγητό. Τέλος, μη διστάσετε να καταγγείλετε στις φιλοζωικές οργανώσεις ή στις τοπικές αρχές, τυχόν βίαιη συμπεριφορά και κακομεταχείριση ζώων από ανθρώπους.
Υπάρχουν παιδιά που κλοτσάνε ζώα και γελάνε. Ενήλικες, να λένε με υπερηφάνια ότι θα ρίξουν φόλες για να καθαρίσει ο τόπος από τα αδέσποτα. Υπάρχουν άπειρες καταγγελίες απλών πολιτών που είδαν σακούλα σκουπιδιών με νεκρά νεογέννητα γατάκια ή κουτάβια.
Γιατί συνεχίζουμε να επιτρέπουμε αυτές τις συμπεριφορές και να μένουμε αδρανείς απέναντί τους; Αν νομίζετε ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν, κάνετε λάθος. Απλά πιστεύουν ότι όπως αυτά είναι πάντοτε πιστά, αφοσιωμένα κι αγαπούν με ανιδιοτέλεια τους ανθρώπους, έτσι είναι κι αυτοί απέναντί τους. Πολλές φορές όμως κάνουν λάθος. Ας κάνουμε λοιπόν ότι μπορούμε για να αλλάξουμε την τύχη τους και να τα βοηθήσουμε να έχουν μία καλύτερη ζωή.
ΠΗΓΗ:thestival.gr