Σελίδες

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πανεργατική Απεργία : 9 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων "Λαϊκού"
ΕΞΕΓΕΡΣΗ -ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 
Οι διαθεσιμότητες  
και  οι καταργήσεις κλάδων  
χτύπησαν την πόρτα μας ! 


    
       
Η Απεργία στις 9 Απρίλη μας αφορά όλους !

Συγκέντρωση Υγειονομικών στις 10π.μ. στο υπουργείο Υγείας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Στις 9 Απρίλη καταργούνται οι κλάδοι των οδηγών και φυλάκων-νυχτοφυλάκων και οι συνάδελφοί μας βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Οι συνέπειες των μνημονίων που ψηφίζει η κυβέρνηση, δεν αφορούν πλέον κάποιους άλλους. Μπήκαν ήδη μέσα στο σπίτι μας.
Η εκχώρηση στους ιδιώτες και άλλων υπηρεσιών, εργαστηρίων κ.τ.λ. οι συγχωνεύσεις και τo κλείσιμο Νοσοκομείων, η "αξιολόγηση", θα είναι το τοπίο απ`όπου θα προκύψουν οι απολύσεις. «Φυσικά ενδέχεται πάντα να προκύψουν απολύσεις και σε περιπτώσεις όπου αποφασίζει το Δημόσιο να συρρικνώσει τις δομές του και ενδεχομένως να εκχωρήσει ένα κομμάτι των αρμοδιοτήτων που ασκεί, στον ιδιωτικό τομέα. Κι αυτή είναι μία συζήτηση». κ. Μητσοτάκης 

Ποιός συνάδελφος και ποιά συναδέλφισσα μπορεί να νοιώθει ασφαλής, όσο   συνεχίζονται  αυτές οι πολιτικές;
 Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας χειροτερεύει συνεχώς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που    αντιμετωπίζουμε όλοι μας πλέον είναι η έλλειψη προσωπικού και οι συνθήκες εργασίας που μάς οδηγούν σε ολοένα και μεγαλύτερη εξουθένωση.
Σε αρκετούς χώρους δεν μπορούμε να πάρουμε άδειες ή τα ρεπό μας ούτε καν να αρρωστήσουμε, αφού οι συνάδελφοι που μένουν πίσω καλούνται να κάνουν ακόμα και διπλοβάρδιες για να καλύψουν το κενό. Κενό που οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει αφού μηδένισαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα προηγούμενα χρόνια. 
Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, είναι πλέον ορατά σε όλους μας.

Συρίκνωση,υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση και διάλυση των Δημόσιων δομών υγείας, εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία, παράδοση όλο και περισσότερων υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Την ίδια στιγμή μεγάλος αριθμός εργαζομένων από όλους τους κλάδους φεύγουν από το νοσοκομείο με συνταξιοδότηση φοβούμενοι αλλαγές , αφήνοντας πίσω μεγάλο κενό τόσο σε αριθμό όσο και σε επιστημονική επάρκεια καθιστώντας επισφαλή τη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Το προσωπικό έχει μεγάλο ηλικιακό μέσο όρο ενώ εξουθενώνεται με τις εξαντλητικές βάρδιες και την εντατικοποίηση.
Το προσωπικό δουλεύει χωρίς να πληρώνεται εφημερίες, νύχτες, αργίες κ.τ.λ.

Ταυτόχρονα οι εφημερίες μας (γενικές και πρωινές) έχουν πολλαπλάσια προσέλευση "Η αύξηση στην προσέλευση είναι κατακόρυφη και εκτρέπονται 1,8 εκατ. ραντεβού το μήνα αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%. Καταγράφονται αναμονές ασθενών οκτώ ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος." σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΕΝΓΕ.

Αφού η συγκυβέρνηση έκλεισε τα μικρά νοσοκομεία , διαλύει τώρα την υποτυπώδη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σπέρνοντας απελπισία ,αγανάκτηση και οργή σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας .Οργή που αρκετές φορές την εισπράτουμε εμείς με φραστική ή σωματική βία απέναντί μας. Είναι η ίδια κυβέρνηση που σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα βάζει πλαφόν στη συνταγογράφηση, αφήνει εκτός λίστας 800 φάρμακα, μειώνει την ασφαλιστική τιμή φαρμάκων χωρίς να μειώσει και τη λιανική , αφαιρεί εξετάσεις από την ασφαλιστική κάλυψη μετακυλώντας το κόστος στην τσέπη του λαού. Είναι η ίδια κυβέρνηση που αφήνει 3000000 ανασφάλιστους εκτεθειμένους στον κανόνα << της φυσικής επιλογής>> και οδηγεί την κοινωνία σε υγειονομική γενοκτονία.

Η Διοικήσεις εμφανίζονται διαρκώς υποσχόμενες τη λύση των προβλημάτων. Αδειανά πουκάμισα! Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με συμβασιούχους με το σταγονόμετρο, ΚΕΕΛΠΝΟ, ιδιωτικά συνεργεία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ούτε με αναδιάταξη του προσωπικού (ανοίγω μια τρύπα για να κλείσω μια άλλη) ούτε με χωροταξικές παρεμβάσεις.

Η λύση είναι μία: Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η "αρένα" της αξιολόγησης εμπλουτίστηκε με το νέο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση! 

Από τον Ιανουάριο τού 2015 καθιερώνεται νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο θα συνδέεται ευθέως με την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ο εργαζόμενος εξωθείται στον διαρκή και χυδαίο ανταγωνισμό και αλληλοϋπονόμευση με τους συναδέλφους του ώστε να πετύχει καλή βαθμολόγηση και την προαγωγή στον ανώτερο βαθμό (με τα ανάλογα «τριάντα αργύρια» της αύξησης) ή έστω να κρατήσει την θέση εργασίας του.
Τα φαινόμενα κανιβαλισμού που αναπτύσονται ανάμεσα στους εργαζόμενους, ήταν ένας από τούς βασικούς λόγους που ακόμα και ο "ναός" του καπιταλισμού, η microsoft, κατήργησε αυτό το σύστημα αξιολόγησης!
Συνάδελφοι/σες
Εμείς δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης.
Το ζήτημα είναι ποιός, με ποιό στόχο και ποιά κριτήρια την πραγματοποιεί.
Ποιός στ`αλήθεια σήμερα πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει στόχο την εξυγίανση και την αναβάθμιση του Δημοσίου, την αντικειμενική υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων και την αξιοκρατία;
Ποιός πιστεύει ότι το κριτήριό τους είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών τού πολίτη και η παροχή δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών;
         Αλλού στοχεύουν:
Να εγκαταστήσουν έναν στενά κομματικό στρατό από πιστά και πειθήνια στελέχη, που σαν πραιτοριανοί θα διασφαλίζουν την υλοποίηση της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους!
Μοναδικοί «αξιολογητές» για εμάς πρέπει να είναι οι χρήστες υπηρεσιών υγείας, οι ασθενείς που στοιβάζονται στα Επείγοντα και στα ράντζα των κλινικών, οι συνοδοί των ασθενών που υποχρεώνονται να κάνουν και τους τραυματιοφορείς ακόμα και να λειτουργούν σαν αποκλειστικοί νοσοκόμοι λόγω της εγκληματικής υποστελέχωσης στις κλινικές, οι εναπομείναντες χρεωκοπημένοι ασφαλισμένοι και τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων που δεν βρίσκουν πουθενά πλέον πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, οι άστεγοι και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι που έρχονται στην γενική εφημερία για ένα πιάτο φαί , για μια διανυκτέρευση μακριά από το κρύο!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να αντισταθούμε στην καταστροφή που σπέρνει μια χούφτα αφεντάδων για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.
Να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.
Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς , θα είναι δύσκολος, μπορούμε όμως να τους κερδίσουμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.
Όσο καθυστερούμε βυθιζόμαστε πιο βαθειά στην ύφεση, στην μακροχρόνια φτώχεια, στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση.

Η Απεργία στις 9 Απρίλη μας αφορά όλους !

Συγκέντρωση των Υγειονομικών στις 10 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.


Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού" Νοσοκομείου