Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Για το προσωπικό ασφαλείας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Επειδή σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται έμμεση ή ακόμα και άμεση προσπάθεια παρεμπόδισης των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, θεωρούμε χρήσιμο να επισημάνουμε τα εξής:
  • Η Απεργία αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (κεφάλαιο ΣΤ άρθρο 19 τού Ν.1264/82)
  • Το προσωπικό ασφαλείας καθορίζεται από την συνδικαλιστική οργάνωση που κηρύσσει την απεργία (ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού). Άρθρο 21. Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι το προσωπικό ασφαλείας το ορίζει ο Σύλλογός μας και κανένας άλλος.
  • Ο "Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού", έχει καθορίσει τα εξής:
  • Προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια απεργιών ή στάσεων, παραμένει αριθμός εργαζομένων ίσος με τον αριθμό αυτών πού εργάζονται στίς αργίες.
Στις Απεργίες και τις στάσεις, η ιδιότητα της προϊσταμένης και της υπευθύνου, δεν εξαιρούνται από τον υπολογισμό αυτό. Δηλ. αν η προϊσταμένη/υπεύθυνη, δεν επιθυμούν να απεργήσουν, λογαριάζονται σαν προσωπικό ασφαλείας. 

π.χ. Έχουμε ένα τμήμα που κατά τις αργίες μπαίνουν (3) άτομα στη βάρδια.                      Άς υποθέσουμε ότι τη μέρα της Απεργίας, δεν απεργούν η προϊσταμένη και η     υπεύθυνη.
Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να περαμείνει ακόμα μία Νοσηλεύτρια ώστε να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός (3).                        Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού"