Σελίδες

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ψάχνουν για «εφιάλτες» εργαζόμενους για να καλύψουν τις διαθεσιμότητες των οδηγών

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση το Υπ. Υγείας μέσω των υγειονομικών περιφερειών επιχειρεί να συγκαλύψει τα τρομερά προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων και σκαρφίζεται διάφορα κόλπα για να σπάσει και την απεργία των οδηγών.
Στις 4 Απίλη ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Κοντοζαμάνης έστειλε επείγον έγγραφο στους Διοικητές των Νοσοκομείων που εποπτεύει προκειμένου να αναζητηθεί ανάμεσα στο προσωπικό εργαζόμενοι που κατέχουν δίπλωμα αντίστοιχο με αυτό που απαιτείται για να κινηθούν τα αυτοκίνητα των Νοσοκομείων.
Δείτε το σχετικό έγγραφο

Είναι προφανές ότι πέρα από έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό το Υπ. Υγείας αντιλαμβάνεται ότι η καυτή πατάτα με τις διαθεσιμότητες των οδηγών μπορεί να σκάσει και τρέχει πανικόβλητο να μπαλώσει με κάθε τρόπο το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ χρησιμοποιεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί στα Νοσοκομεία για δύο κυρίως λόγους.
  1. Γιατί η μεταφορά ασθενών αλλά και η υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί των Νοσοκομείων, δεν ήταν μόνο η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά απαιτούσαν μια εμπειρία που δεν είναι δυνατό να την έχει ο κάθε εργαζόμενος.
  2. Γιατί η σχετική διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοτελή νομικά πρόσωπα, όπως τα Νοσοκομεία, γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομη.
Μπορεί η ηγεσία του Υπ. Υγείας να δηλώνει μνημονιακή, αντιλαμβάνεται όμως ότι οι κίνδυνοι για την λειτουργία των Νοσοκομείων που ενυπάρχουν από την απουσία των οδηγών είναι τεράστιοι και τρέχει έντρομη να μπαλώσει με κάθε μέσο αυτή την κατάσταση.
Τα σωματεία των εργαζομένων όχι μόνο δεν πρέπει να επιτρέψουν να εφαρμοστεί αυτή η παράνομη απόφαση, αντίθετα πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
Επιπλέον πρέπει να γίνει καθαρό σε κάθε εργαζόμενο που θα σκεφτεί ότι μπορεί να συμβάλει στην υλοποίησή της, συμβάλλοντας στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους, ότι  όχι μόνο δεν έχει θέση μέσα στις γραμμές των Σωματείων αλλά θα τύχει και την ηθικής απαξίας από το σύνολο των εργαζομένων.
ΠΗΓΗ:ygeionomikoi.gr