Σελίδες

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ»: Η Κυβένηση θα μειώνει μισθούς εργαζομένων του ιδίου κλάδου, σε περίπτωση δικαίωσης για αυξήσεις από το ΣτΕ

Οποιαδήποτε τελεσίδικη δικαστική απόφαση οδηγεί σε αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, οι οποίες θα επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό τότε θα λαμβάνονται ισοδύναμα μέτρα στο σκέλος των δαπανών τα οποία όμως θα αφορούν αποκλειστικά την ίδια εισοδηματική ομάδα.
Αυτό προβλέπεται στην αναθεωρημένη συμφωνία με την τρόικα, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (2/4) κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά» ανέφερε το ίδιος στέλεχος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για το ίδιο μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία.
Το κορυφαίο στέλεχος δεν διευκρίνισε πως θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εφόσον προκύψουν τελεσίδικες αποφάσεις, διευκρίνισε ωστόσο ότι για αρχή δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών, αλλά πρώτα θα ληφθούν μέτρα όπως το «πάγωμα» των προαγωγών. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση της προσφυγής των ένστολων, για παράδειγμα, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών.
Οπως είναι γνωστό κατά των περικοπών στους μισθούς τους έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη δικαστικοί, ένστολοι και πανεπιστημιακοί.
Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών και αναδρομικά.
ΠΗΓΗ:iskra.gr