Σελίδες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριακή 29/9 στην ΕΡΤ: «KollektivA» - «Ερασμία Μάνου» και «Άκρως Απόρρητον»

21.00: “KollektivA.” 
22.00:“Ερασμία Μάνου” και “Άκρως Απόρρητον”







21.00: “KollektivA.” :
Θανάσης Χουλιαράς- φωνές
Φάνης Μαργαρώνης- κιθάρες, φωνητικά
Γιώργος Θεοφάνους - κιθάρες, πλήκτρα
Mάκης Κρέτσης - κρουστά, φωνητικά
Γιώργος Παύλου - μπάσο
Δημήτρης Γιαννούχος - τύμπανα
Ηχοληψία: Δημήτρης Ρετουνιώτης
 
Το 2007 το συγκρότημα  Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό  μετονομάζεται σε KollektivA. Το Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό δημιουργήθηκε το 2000  ως ένα σχήμα ακουστικού κυρίως προσανατολισμού, με εμφανίσεις σε πολλούς φοιτητικούς χώρους. Το όνομα αποτελεί παράφραση του δυστυχώς όλο και πιο διαδεδομένου οικονομικού όρου "φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό", με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και σαρκασμού.
Από το 2002 το σχήμα άρχισε να δραστηριοποιείται με πιο επαγγελματικούς όρους και παράλληλα απέκτησε την οργανική σύνθεση που έχει σήμερα. Το 2004 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, σε μορφή mini cd, με τίτλο "Ποτέ Άλλοτε". Στις συναυλίες που ακολούθησαν το σχήμα συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες ενώ το 2005 κάνει  την πρώτη απόπειρα για  θεματικές συναυλίες-παραστάσεις. Το 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος "Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό". Το συγκρότημα αλλάζει το όνομά του από Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό σε KollektivA.
 
22.00:“Ερασμία Μάνου” και “Άκρως Απόρρητον”
Σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ηλεκτρισμένες μουσικές ... Τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές αλλά και διασκευές γνωστών ελληνικών αλλά και ξένων τραγουδιών!
Η Ερασμία Μάνου είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη φωνή με 14 χρόνια πορείας στο χώρο της μουσικής, πολλές αξιόλογες  συνεργασίες και 2 δισκογραφικές δουλειές!! Για την αγάπη της στη μουσική από την παιδική ηλικία,  σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα της Σοφία Βόσσου. Εκτός από την ξεχωριστή φωνή και ερμηνεία,  γράφει στίχους και μουσική, είναι "DJ,  είχε δική της ραδιοφωνική εκπομπή ….όλη της η ζωή  μια μουσική!
 
Άκρως απόρρητον”
Δημήτρης Παλούδης-κιθάρες, φωνή
Γιάννης Ταμπακάκης-πλήκτρα
Γιώργος Πολίτης -μπάσο
Νίκος Παγώνης -τύμπανα
 
Οι ''Άκρως Απόρρητον'' σχηματίστηκαν το 1998 από τον Δημήτρη Παλουδη Το 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο “Sms” σε ποπ-ροκ ήχο ενώ το  2010 το  «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ» με 12 τραγούδια άκρως προσωπικά και απόρρητα,  σύνθεσης Δ.Παλουδη…Το 2011κυκλοφορουν  cd single  ''ΥΠΟ-ΚΡΙΣΗ-Α'', όπου αναφέρονται με καυστικό τόνο στα όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας, με αφορμή την οικονομική κρίση.
 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

ΠΗΓΗ:ertopen.com