Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Υγειονομική Βόμβα !


Ανασφάλιστοι πάνω από 3.000.000 Έλληνες. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)  Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου “Healthworld”. 
Σχόλιο της Ενωτικής Κίνησης Λαϊκού
Η σκληρή πραγματικότητα διαψεύδει και εκθέτει με τον πιό επίσημο τρόπο την συγκυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για να παρουσιάσει το ''άσπρο, μαύρο''. Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και παρατίθενται σε ψυχρά νούμερα, σοκάρουν !
Και σοκάρουν, γιατί πίσω απο τα νούμερα υπάρχουν 3.000.000 άνθρωποι και οι οικογένειές τους.
Η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας των εργαζομένων και όλου του λαού, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών-και συνεπώς- αυτής της κυβέρνησης.
 Η μόνη διέξοδος είναι η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα έχει προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων και του μεγάλου κεφαλαίου και θα αποτρέψει την υγειονομική γενοκτονία του λαού !
Σύμφωνα με τον κ. Κοντό 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, ενώ άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι, μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Το αστρονομικό αυτό νούμερο δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους, οι οποίες υφίσταται τις συνέπειες της ανεργίας.
Πρόσφατα μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους φαρμακοποιούς προκειμένου να μην χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ με σχετική επιστολή ο κ. Κοντός καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, ώστε το μέτρο να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους αντέδρασαν έντονα καλώντας το διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του. 

ΠΗΓΗ: enet.gr