Σελίδες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Να μη βρίσκει τόπο να σταθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ EΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να μη βρίσκει τόπο να σταθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή!
Το ΣΕΝΕ καλεί τους συναδέλφους υγειονομικούς και όλο το λαό να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που χτες δολοφόνησαν έναν 34χρονο νέο στο Κερατσίνι. Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσαν την προηγούμενη Πέμπτη (12-9-2013) εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ.

Τα περιστατικά αυτά είναι συνακόλουθα σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων και ξυλοδαρμών ενάντια σε μετανάστες αλλά και σε αγωνιζόμενους μαθητές – φοιτητές – εργαζόμενους.
Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τη γέννησε και τα μεγάλα συμφέροντα που τη θρέφουν, για να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, σε όσους σηκώνουν κεφάλι.
Η εργατική τάξη, η νεολαία, όλος ο λαός έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δράση της συμμορίας των ναζιστών δολοφόνων αρκεί να συνειδητοποιήσουν ότι οι χρυσαυγίτες είναι θανάσιμοι εχθροί τους.
Το σωματείο μας καταγγέλλει τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. Δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει. Καλούμε τους συναδέλφους και στα άλλα σωματεία να πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς – σε κάθε γειτονιά ώστε να τους γίνει εφιάλτης ο ανυπότακτος αγώνας για κάθε τι που βασανίζει τη λαϊκή οικογένεια.
Κάθε εμφάνιση ή πολιτική δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητη στο νοσοκομείο μας. Τους ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στον Ευαγγελισμό! Ούτε να διανοηθούν ότι θα ξαναστήσουν το σόου με τις ναζιστικής έμπνευσης αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες». Δεν θα τους το επιτρέψουμε εμείς οι εργαζόμενοι.
Οι δολοφονικές επιθέσεις στο Πέραμα και στο Κερατσίνι πρέπει να βάλουν σε εγρήγορση κάθε υγειονομικό, κάθε εργαζόμενο και άνεργο.
Να απομονώσουμε το «αυγό του φιδιού» ΤΩΡΑ!
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνουν δεκάδες σωματεία αύριο 19 Σεπτέμβρη 6.30μμ στην πλ.Δαβάκη στη Νίκαια.