Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ΕΡΤ

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία ζητεί να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.



Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δύο δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξαν, μεταξύ των άλλων,  ότι «από το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν έχει γίνει  γνωστή η ζημιά που έχει προκληθεί λόγω των συμβολαίων που ‘έσπασαν’ με παραγωγούς, κ.λπ. εντός και εκτός Ελλάδος και από το ύψος των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν στους εργαζόμενους, στους οποίους την μια στιγμή τους δίδεται τμήμα της αποζημίωσης τους και από την άλλη προσλαμβάνονται με δίμηνες συμβάσεις».
Όπως τόνισαν «εάν γινόταν η εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΡΤ, τότε θα  μπορούσε όχι μόνο να προσδιοριστεί η ζημιά, αλλά και να είχε  αποφευχθεί».
Από την πλευρά τους, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου παραδέχθηκαν μεν ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων, αλλά είπαν ότι αυτό έγινε επειδή η εφαρμογή του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις προϋποθέτει την ύπαρξη εργοδότη, κάτι που στην  περίπτωση της ΕΡΤ δεν συντρέχει.
«Λύθηκε η ΕΡΤ, άρα δεν υπάρχει εργοδότης» τόνισαν προσθέτοντας ότι από το κλείσιμο  της ΕΡΤ δεν δημιουργείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ αναφερόμενοι στον νέο τηλεοπτικό φορέα, υποστήριξαν ότι «έχει πλουσιότατο και πλήρες πρόγραμμα».
ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr