Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ’Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΟΒΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Περίεργη κακοσμία άλλων εποχών φέρνει στο προσκήνιο η λεγόμενη Διακήρυξη που έχει την υπογραφή "Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων" (ΚΕΕΔ) και η οποία αναρτήθηκε στον σχετικό ιστότοπο της φερόμενης ως Κοινότητας.



Μέχρι αυτήν την ώρα η Iskra δεν διαθέτει ουσιαστική πληροφόρηση για το τι αντιπροσωπεύουν πολιτικά τα ονόματα των αξιωματικών , υπαξιωματικών και ανδρών που απαρτίζουν αυτήν την Κοινότητα, της οποίας η Διακήρυξη  έκανε τόσο θόρυβο σήμερα και ποιά είναι τα χαρακτηριστικά και οι προσανατολισμοί της.
Το βέβαιον είναι ότι οι προτάσεις της φερόμενης ως "Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων" συνιστούν ανοιχτή αντιδημοκρατική εκτροπή και ανωμαλία, αφού οι συντάκτες της φτάνουν στο σημείο να προτείνουν τις "ένοπλες δυνάμεις" ως εγγυητή μιας νέας πορείας εκτός συνταγματικής τάξης, αναμοχλεύοντας μνήμες άλλων εποχών σε ένα νέο μνημονιακό τοπίο.
Η Iskra δεν γνωρίζει τίποτα για την φερόμενη αυτή "Κοινότητα", σημειώνει , όμως, ότι σε αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία διάφορα εγχώρια και ξένα  κατεστημένα κέντρα παίζουν τα πιο βρώμικα δυνατά παιχνίδια σε βάρος του τόπου και του λαού, για να προωθήσουν τα δικά τους ιδιοτελή πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι διακηρύξεις τύπου ΚΕΕΔ έχουν, έτσι και αλλιώς, ως συνέπεια την καλλιέργεια ανάμεσα στους πολίτες ενός κλίματος ανησυχίας για επικείμενες εκτροπές, πράγμα που εξ αντικειμένου και ανεξαρτήτως προθέσεων, υποβοηθά την κυβέρνηση, την κατ' εξοχήν δύναμη ανωμαλίας στη χώρα, να εμφανισθεί η ίδια ως "εγγυητής", τάχα, της (μνημονιακής) σταθερότητας, την οποία και εμφανίζει ως το "μικρότερο κακό".
Τούτες τις ώρες χρειάζεται όσο ποτέ η λαϊκή επαγρύπνηση για την προώθηση δημοκρατικών και προοδευτικών εξελίξεων που περνάνε μέσα από την αναγόρευση του εργατικού-λαϊκού παράγοντα σε πρωταγωνιστή μιας μεγάλης προοδευτικής ανατροπής, που είναι η μοναδική εγγύηση για θετικές διεξόδους και θετικές προοπτικές.