Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Διαρροές για ομαδική παραίτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Διαρροές από τη Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο για ομαδική παραίτηση των βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος με στόχο να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες.Σημειώνεται πως σε αυτήν την περίπτωση οι επαναληπτικές εκλογές πραγματοποιούνται μόνο για την κάλυψη των κενών εδρών και όχι του συνόλου των εδρών των περιφερειών.
«Είναι ψοφοδεείς για να παραιτηθούν των προνομίων που τους δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία», σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ενδεικτική του κλίματος ήταν και η αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου: "Αμήν και πότε".

Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο, δηλαδή ομαδική παραίτηση βουλευτών, είχε συμβεί και το 1992 για την υπόθεση Τσοβόλα, όταν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στην εν λόγω περιφέρεια, τις οποίες, μάλιστα, έχασε τοπικά η ΝΔ, η οποία ήταν τότε κυβέρνηση. 

Σημειώνεται πως η Χρυσή Αυγή την Τετάρτη σε ένα ακόμα από τα γνωστά παραληρήματά της ανακοίνωσε πως "καταθέτει φακέλους στην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και της αριστερής τρομοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ".
ΠΗΓΗ: tvxs.gr