Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ψύχραιμη απάντηση του Αγγελάκα στον φασισμό: "Πρέπει να φθάσουμε σε μια κοινωνία πολιτών με ευφυΐα και συνείδηση"

"Γενικά τραγουδάμε για τα χάλια μας... Σήμερα όμως τραγουδάμε για τον Παύλο" είπε ο Γιάννης Αγγελάκας στον κόσμο που κατέκλυσε το βράδυ της Κυριακής το Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" στο Βύρωνα.




Ο σκληρός και ανατρεπτικός στίχος του Αγγελάκα σε συνδυασμό με το φορτισμένο κλίμα που επικρατεί στη χώρα μετά την πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά έδωσε έντονο πολιτικό και αντιφασιστικό "χρώμα" στη συναυλία. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της συναυλίας μερίδα του κοινού άρχισε να φωνάζει το σύνθημα "φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".
Αφορμή για το ξέσπασμα του κόσμου στάθηκε το τραγούδι "Σιγά μην κλάψω", το οποίο είχε διασκευάσει ο αδικοχαμένος 34χρονος ράπερ.
Ο Αγγελάκας διέκοψε τη συναυλία και είπε στο κοινό: "Εμένα δεν μου αρέσει αυτό το σύνθημα. Η απάντηση πρέπει να είναι ψύχραιμη, να είναι προϊόν ορθής σκέψης και κυρίως χρειάζεται όλοι να προσέχουμε καθημερινά τον φασισμό που κρύβουμε μέσα μας... Βεβαίως και κρύβουμε. Ακόμη και στην καθημερινότητά μας. Αλλά δεν μπορεί να είναι η βία απάντηση στη βία. Αν είναι δυνατόν. Πρέπει να φθάσουμε σε μια κοινωνία πολιτών με ευφυΐα και συνείδηση". 
ΠΗΓΗ:nooz.gr