Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η «λύση» του Υπουργού είναι να να αφαιρέσει τα χρήματα από άλλα Νοσοκομεία για να τα δώσει στη Νίκαια

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Κρατικού Νίκαιας
Η «λύση» που δηλώνει πως έδωσε ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης, στο επείγον πρόβλημα χρηματοδότησης του νοσοκομείου μας,  κάθε άλλο παρά λύση είναι.
Συγκεκριμένα
Δίνεται εντολή να χρησιμοποιηθεί 1.000.000 ευρώ από δαπάνες διαγωνισμών των ετών 2014 και 2015, τα οποία θα λείψουν από το νοσοκομείο στο μέλλον, καθότι αφορούν την προμήθεια απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Δηλώθηκε πως θα ασκηθεί «πίεση» (?!) στο Διοικητή της 2ης ΥΠΕ να δοθεί άλλο 1.000.000 ευρώ που θα περικοπεί από άλλα νοσοκομεία, πράγμα το οποίο βεβαιωμένα, ο Διοικητής της ΥΠς κος Ευδοκιμίδης, αρνείται να το κάνει!!!

Ούτως ή άλλως, σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν εκταμιευθεί άμεσα το ποσό των 2.000.000 ευρώ και αυτό θα είναι ανεπαρκές. Χρειάζεται συμπληρωματική επιχορήγηση 3.000.000 ευρώ για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το νοσοκομείο.
Όλα τα άλλα είναι προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα. Απαιτούμε άμεσα να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση.
Η πρόεδρος Προκόπη Σωτηρία
Η γραμματέας Τσαλατσάνη Αθηνά

Δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα: "Μετά τη χτεσινή έκκληση που απηύθυναν οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως έδωσε λύση και όλα βαίνουν καλώς.
Έδωσε όμως λύση ή προέβη σε μία ακόμη λαθροχειρία;
Το επισυναπτόμενο έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων αποκαλύπτει ότι η λύση του Αδώνιδος συνίστατο στην έκκληση στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ να αφαιρέσει τα χρήματα από άλλα Νοσοκομεία και να τα δώσει στο Νοσοκομείο της Νίκαις.
Πρόκειται δηλαδή για ανακύκλωση χρεών και σε όποιο Νοσοκομείο σταματήσει η μπίλια μπαίνει λουκέτο μέχρι το 2014.
Πλην όμως ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ αρνείται να παίξει στη ρουλέτα".
ΠΗΓΗ:ertopen.com