Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας στο Πέραμα: Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού

Χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα 
Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού. Είμαστε το άκρον άωτον της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο άκρο των μνημονίων και της καθημερινής αδικίας. Είμαστε το άκρον άωτον του δίκιου του εργάτη απέναντι στο άκρο του ασύδοτου καπιταλιστή. Είμαστε το άκρον άωτον της ομαλότητας, απέναντι στο άκρο της ανωμαλίας, της ανασφάλειας, και της καταπίεσης.




Σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: 

Για τη Χρυσή Αυγή 

Έστησε κολιγιές με επιχειρηματίες και με μέσα ενημέρωσης. Έστησε γέφυρες στον κρατικό μηχανισμό. Επέβαλε την ακροδεξιά ατζέντα. Έβαλε πόδι στις λαϊκές γειτονιές, ακόμα και στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Και το κυριότερο, έφτιαξε τάγματα δολοφόνων, που επιτίθονταν και εγκληματούσαν απολαμβάνοντας την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών και τη συνένοχη σιωπή του μιντιακού συστήματος."

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απειλούσε με μηνύσεις τον Guardian όταν δημοσίευσε ότι υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία 

"Ξαφνικά όλοι αυτοί που μέχρι χθες χάιδευαν και τάιζαν το τέρας, σήμερα παρουσιάζονται έκπληκτοι. Πρώτος από όλους ο Υπουργός της Δημόσιας Τάξης. Αυτός που απείλησε με μήνυση τον Guardian, όταν δημοσίευσε ότι υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία και δεν προστατεύονται τα ανθρωπινά δικαιώματα στην Ελλάδα. Τότε απειλούσε με μηνύσεις. Προχθές ξαφνικά βρέθηκε με τριανταένα έτοιμους φακέλους και τους έστειλε στη εισαγγελία. Και το ερώτημα είναι: αφού τους είχε έτοιμους γιατί δεν έστελνε πριν πέσει νεκρός ο Παύλος ;"

Ομαλότητα για τον κ. Σαμαρά είναι η ασφάλεια για τους εφοπλιστές, η ομαλότητα στις σχέσεις αστυνομικών και Χρυσής Αυγής

"Ποια ομαλότητα και ποια ασφάλεια κύριε Σαμαρά; Ομαλότητα και ασφάλεια για τους δανειστές, τους τοκιστές και σουλατσαδόρους των αγορών, τους εφοπλιστές, τους αετονύχηδες επενδυτές και τους τραπεζίτες; Ναι. Ομαλότητα και ασφάλεια στις σχέσεις αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, κράτους και ναζιστικού παρακράτους; Ναι.

Αλλά για το Πέραμα, το Κερατσίνι η ομαλότητά και η ασφάλειά σας σημαίνει ανεργία, φτώχεια, σημαίνει ακόμα και αίμα. Για την κοινωνία σημαίνει διάλυση, απόγνωση, οργή. Για τη χώρα σημαίνει δεσμά, ομηρία, εκποίηση στα παζάρια των δανειστών. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε  κανένας από αυτούς που μας κυβερνούν ότι η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του εργάτη, του υπάλληλου, του μικρομεσαίου, την προστασία των αδύναμων, το κοινωνικό κράτος. Δεν υπάρχει ομαλότητα και ασφάλεια όταν εκατομμύρια οικογένειες ζουν σε καθεστώς διαρκούς και απειλητικής ανωμαλίας. Όταν εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική δύναμη της ομαλότητας απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας 

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη της ομαλότητας απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας. Θα είμαστε δύναμη ομαλότητας, δηλαδή δικαιοσύνης, δημοκρατίας και σεβασμού της λαϊκής θέλησης όταν γίνουμε κυβέρνηση. Αλλά είμαστε δύναμη ομαλότητας και σήμερα. Παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε ένα κοινό παλλαϊκό μέτωπο κατά του ναζισμού που βάφει την πατρίδα με αθώο αίμα. Κατά του ναζισμού που υπηρετεί αντιλαϊκά σχέδια, μισεί κάθε προοδευτική δύναμη, κινείται από ένα πρωτόγονο μίσος όχι μόνο για τους μετανάστες αλλά και για κάθε τι διαφορετικό από αυτούς. Να τον ξεριζώσουμε φίλες και φίλοι από παντού με την αγωνιστική μας παρουσία, τον αγωνιστικό μας λόγο, την αγωνιστική μας πράξη.

Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης

Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού. Είμαστε το άκρον άωτον της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο άκρο των μνημονίων και της καθημερινής αδικίας. Είμαστε το άκρον άωτον του δίκιου του εργάτη απέναντι στο άκρο του ασύδοτου καπιταλιστή. Είμαστε το άκρον άωτον της ομαλότητας, απέναντι στο άκρο της ανωμαλίας, της ανασφάλειας, και της καταπίεσης.

Ολόκληρη η ομιλία στο left.gr