Σελίδες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εκλογών θέλουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση στη Νέα Υόρκη είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συζητήσουν όλες τις εξελίξεις μετά τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να αναζητήσουν λύση προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.





Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν όλες τις εξελίξεις μετά τις συλλήψεις του γενικού γραμματέα, Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αναζητώντας τις συνταγματικές δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αποφευχθούν οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος.
Ο κ. Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστούν εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.
«Οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη Δικαιοσύνη που είναι επίσης θεσμός προστασίας της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της Δημοκρατίας.