Σελίδες

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Τέλος το ενιαίο μισθολόγιο !

Ατομικός μισθός, ενοικιαζόμενοι και διαρκείς απολύσεις στο Δημόσιο
Ενα δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ, έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα τα οποία στο σύνολό τους επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι αυτές οι πολιτικές  και αυτή η συγκυβέρνηση οδηγούν την κοινωνία πίσω, στις πιό μαύρες εποχές που έχει να επιδείξει η ιστορία.
Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και της πολιτικής της, πρέπει να έρθει "μια ώρα νωρίτερα", με τους αγώνες και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.

Δείτε το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ.

Αποκάλυψη: Το κρυφό μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας.

  Ατομικό μισθό για τους υπαλλήλους, μόνιμο μηχανισμό απολύσεων και μεταβίβαση των υπηρεσιών που κλείνουν στους ιδιώτες περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο, στο οποίο έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα. Όπως αποκαλύπτει η "Αυγή", από το 2015 το ενιαίο μισθολόγιο ουσιαστικά θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον ατομικό μισθό κάθε υπαλλήλου, ο οποίος υποτίθεται πως θα συνδέεται με την απόδοση, ενώ οι απολύσεις θα είναι επιπλέον των 15.000, που έχουν συμφωνηθεί για το 2014.
  Η κυβέρνηση Σαμαρά νομιμοποιεί την επισφαλή εργασία σε δημόσιες λειτουργίες, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες που θα αναλάβουν υπηρεσίες να προσλαμβάνουν ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα με το Μεσοπρόθεσμο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Μαΐου, παγώνουν στα χαμηλά επίπεδα του 2013 οι δαπάνες του κράτους για τους μισθούς, τις συντάξεις και την υγειονομική περίθαλψη, ενώ συνεχίζονται η άδικη φορολογία και οι ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών κλάδων της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι υποδομές.