Σελίδες

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Να μην συμμετέχουν οι νοσηλευτές στη διαδικασία αξιολόγησης"

Την πεποίθηση ότι οι συνάδελφοί τους νοσηλευτές θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης σημειώνει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για «την εισαγωγή της κατ' όνομα και μόνο «Αξιολόγησης» ως τη μείζονα μεταρρύθμιση στο Δημόσιο».

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα δημόσια νοσοκομεία, η ΠΑΣΟΝΟΠ αναφέρει ότι, είναι κοινώς παραδεκτό ότι η υποστελέχωση αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας.
«Οι αναλογίες Νοσηλευτών – ασθενών στην Ελλάδα, ούτε καν με αναλογίες τριτοκοσμικών χωρών μπορούν να συγκριθούν. Οι αντίστοιχες περιοδικές εκθέσεις που κατά καιρούς δημοσιεύονται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αποτελούν κόλαφο για όλες τις Κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις με μόλις 3,3 Νοσηλευτές / 1.000 κατοίκους, τη στιγμή που ο Μ.Ο. των χωρών του ΟΟΣΑ ανέρχεται σε 8,8 Νοσηλευτές / 1.000 κατοίκους», αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.
Θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι οι συνάδελφοί μας που από θέση ευθύνης θα εμπλακούν σ' αυτή τη διαδικασία της ψευτο-αξιολόγησης, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ:left.gr