Σελίδες

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Έρχονται τα “Νοσοκομεία ΑΕ”! Τι είπε ο Άδωνις με τον Γερμανό υπουργό Υγείας

Σε αυτόνομες επιχειρήσεις είναι πιθανό να μετατραπούν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Τι θα αλλάξει ο Άδωνις
Μετά το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα αλλά και τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να φέρει τα πάνω κάτω στο τρόπο λειτουργίας  και στο καθεστώς των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων.  
 
Στα σχέδια του είναι σύμφωνα με πληροφορίες,  τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να σταματήσουν να είναι  κρατικές οντότητες και να λειτουργούν ως επιχειρήσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να είναι κερδοφόρες.
 
Ευχαριστίες προς Γερμανία
 
Στο Άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιείται στην χώρα μας ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με το Γερμανό ομόλογο του Hermann Gröhe στην διάρκεια της οποίας ο Άδωνις ευχαρίστησε και πάλι το Βερολίνο για τη βοήθεια της Γερμανίας καθώς άναψε το πράσινο φως να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.
 
 «Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
 
«Αυτό δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία πιστεύω ότι και τα δύο υπουργεία δείχνουν πώς μπορεί να είναι η Ευρώπη στο μέλλον. 
 
Από την πλευρά του ο κ. Gröhe δήλωσε πεπεισμένος «ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας πρέπει και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Είμαι εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε. 
 
«Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Υποστηρίζουμε, επίσης, την προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας», υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ:iatropedia.gr