Σελίδες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Ικαρία στην απομόνωση:Xωρίς νοσοκομείο, ΔΟΥ και καράβια

Παλιά ιστορία ο αγώνας για την εξασφάλιση στοιχειώδους επιπέδου στη δημόσια υγεία στο νησί της Ικαρίας, σίγουρα παλαιώτερη από το ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα, στο οποίο πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος το νησί. Συνεπώς οι μνημονιακές πολιτικές δεν αιφνιδίασαν κανένα, τις περίμεναν και είναι μαθημένοι να παλεύουν. 
Φαίνεται οτι οι στατιστικές για τη μακροζωία των Ικαριωτών, οδήγησαν τους εγχώριους τροϊκανούς να σκεφτούν ότι η κράση τους είναι τέτοια που το νοσοκομείο είναι "περιττά έξοδα". Στα πλαίσια αυτά, ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας, έκανε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και με αφορμή τη διαθεσιμότητα που αφήνει το νησί χωρίς κάλυψη με ασθενοφόρο, για 24 ώρες το 24ωρο, καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων
"Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες. Ανοίγουμε το ζήτημα της αξιολόγησης που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα και στόχο έχει την εγκατάσταση ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμότητας-κινητικότητας-απολύσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους και ανατροπές στο μισθολόγιό τους.
Στη χθεσινή μας παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέραμε την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης για ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών από το Δήμο Ικαρίας και άσκηση νομικών μέτρων (εξώδικο, μήνυση) ενάντια σε κάθε υπεύθυνο (Υπουργό Υγείας, Διοικητή 2ης Υ.Πε., Αναπληρωτή Διοικητή ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας) που αφήνει το νησί χωρίς ασφαλή κάλυψη με ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο μέσω της εφαρμογής των διαθεσιμοτήτων. Η πρότασή μας ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
• Καταγγέλλουμε στον Ικαριακό Λαό τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ που αφήνουν τους κατοίκους του νησιού μας χωρίς ασθενοφόρο, θέτοντας εμπόδια στην απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των ασθενών στο νοσοκομείο, ιδίως σε έκτακτες καταστάσεις.
• Παλεύουμε ώστε κανείς συνάδελφός μας που μπήκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας να μην απολυθεί και στην χειρότερη των περιπτώσεων να επιστρέψουν όλοι ως προσωπικό του ΕΚΑΒ στο νησί μας, όπως μας δήλωσε τηλεφωνικά ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.Πε. κος Αλεβίζος για όσους οδηγούς υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές.
• Προασπίζουμε τους συναδέλφους μας, οι οποίοι (εντός ή εκτός καθηκόντων) θα πρέπει πλέον, καθημερινά, να διαχειρίζονται δυσάρεστες καταστάσεις που θα προκύπτουν από την έλλειψη ασθενοφόρου, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την ένταση και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των ασθενών ή του συγγενικού τους περιβάλλοντος.
Καλούμε τα μέλη μας σε γενική συνέλευση τη Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00 μ.μ. προκειμένου να καθορίσουμε τα επόμενά μας βήματα. Συντονιζόμαστε τοπικά και πανελλαδικά, συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα! Να είμαστε όλοι εκεί!".