Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κατάληψη καθηγητών στο γραφείο Μητσοτάκη

Σε κατάληψη του πολιτικού γραφείου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκράτι, έχουν προχωρήσει από το μεσημέρι της Πέμπτη οι συνδικαλιστές καθηγητές της ΟΛΜΕ, μετά το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.
Δεκάδες καθηγητές βρίσκονται εντός του κτιρίου ενώ κόσμος έχει συγκεντρωθεί και έξω από το γραφείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την είσοδο στο κτίριο, ενώ νωρίτερα υπήρξε και ένταση με τα ΜΑΤ που έκαναν και χρήση χημικών. Οι καθηγητές έχουν κρεμάσει από το μπαλκόνι του γραφείου ένα πανό που γράφει: «Δεν φοβόμαστε, αγωνιζόμαστε».
 «Βρίσκονται πάνω συνάδελφοι μας που είναι σε διαθεσιμότητα και απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση», δήλωσε ο Στ.Τζιορτζιώτης, μέλος της ΟΛΜΕ, στη Ναυτεμπορική, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους «είναι αγώνας που εκφράζει όλα τα συναισθήματα του ελληνικού λαού».
Οι καθηγητές ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρότεινε να οριστεί μια αντιπροσωπεία και να μεταβεί στο υπουργείο. Ωστόσο οι καθηγητές, σύμφωνα με τις πληροφορίες ζητούν η συνάντηση να γίνει στο Πολιτικό του Γραφείο. «Αν βγούμε έξω από το γραφείο του ο υπουργός θα κάνει όπως και στο παρελθόν πως δεν μας γνωρίζει», σημειώνουν οι καθηγητές.
«Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν», ανέφερε σε σχόλιό του στο Twitter o υπουργός και πρόσθεσε ότι «η παραβίαση ιδιωτικού χώρου είναι πάγια τακτική κάποιων συνδικαλιστών».
Σημειώνεται πως η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών λήγει το Σάββατο και όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποια άλλη θέση του Δημοσίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση. Η ΟΛΜΕ ζητά το άνοιγμα 200 θέσεων στα σχολεία ώστε να καλυφθούν τα κενά και να μην απολυθούν οι εκπαιδευτικοί.




Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Η Πέμπτη είναι η δεύτερη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, και τις αλλαγές στα εργασιακά. Η ΟΛΜΕ, που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, καταγγέλλει υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και αντιδρά στη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και την Παρασκευή.

Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται «για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο» και διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία «αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για ψευδοδιαπραγματεύσεις με την τρόικα και ότι τηρεί στάση συνδιαμορφωτή και όχι διαπραγματευτή «απέναντι στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις» των εκπροσώπων των δανειστών «για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ενίσχυση του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου».

Ως προς τις απολύσεις στο Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «η όποια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να στήσει έναν επικοινωνιακό μανδύα ασάφειας γύρω από το θέμα πέφτει στο κενό» και επικαλείται δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι «ως το 2015, υπάρχει η δέσμευση, να μειωθεί κατά 150.000 υπαλλήλους ο Δημόσιος Τομέας και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πριν από το 2015».

Και στη Θεσσαλονίκη...

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία με κατάληξη στο ίδιο σημείο. Για την Παρασκευή το πρωί, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Επίσης συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έκανε παρέμβαση, διατυπώνοντας τα αιτήματά της, στη διοίκηση της υπηρεσίας και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο ίδιο σημείο.


23:40
Οι εκπαιδευτικοί μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους/ες κάνουν πορεία προς τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
23:25 Χειροκροτήματα και αγκαλιές με τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο (@dromografos):
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
23:00 Μετά τις απειλές,κατέβηκαν μόνοι τους:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
22:45 Απειλούν τους εκπαιδευτικούς με αυτόφωρο, αν δεν κατεβούν μόνοι τους, θα αποφασίσουν σε συνέλευση τη πορεία της κινητοποίησης. Έχει ανέβει και εισαγγελέας (@dromografos).
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
18:30  Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από πλευράς των ΜΑΤ να επιτεθούν. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο γραφείο.
 

18:00  Μόλις κατέφθασαν οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Αμμανατίδης
- See more at: http://left.gr/news/katalipsi-ekpaideytikon-sto-grafeio-toy-mitsotaki-vinteo#sthash.LMzNavTw.dpuf
ΠΗΓΗ:tvxs.gr 
           dromografos
           left.gr