Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

... ένα κλεμμένο ΜΑΤΩΜΕΝΟ πεντακοσάρικο !

Διαβάζοντας τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κινδυνεύεις να πάθεις συγκοπή απ’ τους ψυχρούς αριθμούς που δείχνουν σε τί κακό χάλι έφερε το λαό μας η Ευρωπαϊκή Ένωση το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες  μαζί με τις αδίσταχτες και εθελόδουλες  κυβερνήσεις των κομμάτων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ αλλά και της οικονομικής ελίτ της χώρας μας σαν κυβερνήσεις των μνημονίων.
Του Αποστόλη Κωσταντή *

Όλοι μας βιώνουμε είτε με τα παιδιά μας ,είτε με τους συγγενείς μας, είτε με συναδέλφους, είτε με τους συμπολίτες μας αυτή τη καταστροφή:
1·Η ανεργία αντί της πλήρους απασχόλησης κυριαρχεί ώς συνειδητή πολιτική επιλογή μαζί με τη παντοδυναμία μιας ασύδοτης ελεύθερης αγοράς που τα ισοπεδώνει όλα.
2·1.500.000 άνεργοι επίσημα καταγεγραμμένοι.
3·1.010.900 δηλ το 16% και σε ηλικία 18-59 ετών ζουν σε σπίτι που δε δουλεύει κανείς στην οικογένεια!
4·2 στους 3 δε βρίσκουν τη πρώτη πολυπόθητη δουλειά τους κι ο τρίτος που τη βρίσκει με μισθό  πείνας χωρίς καμιά προοπτική οικογένειας ή ονείρου, είναι άλλη από κείνη που θα ήθελε ο ίδιος και σπούδασε!
5·Το 50% απ’ τα  120.000 άξια Ελληνόπουλα που ξενιτεύτηκαν στα χρόνια 2009-2011 και τα λοιδορεί ξεδιάντροπα ο κ. υπουργός της υγείας ως ρεμάλια του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκοκαλίζουν τα φράγκα της μαμάς κι ας δουλεύουν διωγμένα εκεί  ( http://shar.es/R86Oi  ) είχαν μάστερ ή διδακτορικό!
6·914.875 οικογένειες ζουν με κάτω από 1000 ευρώ εισόδημα το μήνα!
7·26,9 % των παιδιών με ηλικία 0-17 ετών ζουν σε κίνδυνο φτώχειας!
8·3.795.100 άτομα δηλ το 34,6% των συμπολιτών μας ζει σε κίνδυνο φτώχειας!
9·Μετά τις εκλογές όπως υπερηφανεύεται η κυβέρνηση που …πάλεψε με τη ΤΡΟΙΚΑ, θα ξεκινήσουν ομαδικές απολύσεις, βοηθώντας στην ανόρθωση της οικονομίας μας…
10·Επίσης θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές -μετά τις εκλογές φυσικά – υλοποιώντας τις εντολές του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου έως -3/9% στερώντας 800 ζεστά εκατομμύρια απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν και που σίγουρα δε θα μπορούν να δώσουν τη πολυπόθητη σύνταξη ή θα μας δίνουν κάποιο φιλοδώρημα!
Δε μας μένει τίποτ’ αλλο παρά ο ενωτικός παρατεταμένος δύσκολος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής με κάθε τρόπο.
  • Τώρα χρειαζόμαστε όσο ποτέ ένα αγωνιστικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών της Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ ,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ ,την Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και Ριζοσπάστες Οικολόγους ,που θα μπορούν να φέρουν την πολιτική ανάταση ,να στραφούν στις ανάγκες και τους πόθους του λαού μας με ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα!
  • Με ανασυγκρότηση ενός αξιόπιστου ταξικού συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος ικανού να εμπνεύσει μεγάλες μετωπικέ μάχες ανατροπής. Η δημιουργία της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής -ΜΕΤΑ-, (της νέας πλατιάς ριζοσπαστικής παράταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) είναι ένα θετικό βήμα ώστε να εμπνεύσει και να ξεσηκώσει τον λαό με ολική επαναφορά όλης της Αριστεράς στην ανάγκη ριζοσπαστικοποίησης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Μην διαψεύσουμε όσους πιστεύουν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε .Δεν είναι ανίκητοι. Ανίκητη είναι η παραίτηση κι η ανάθεση σε ανύπαρκτους μεσσίες.
Ας διαψεύσουμε όσους πιστεύουν πως μοιράζοντας ένα κλεμμένο ΜΑΤΩΜΕΝΟ πεντακοσάρικο απ’τους φτωχούς, θα μας κυβερνήσουν. 
    * Ο Αποστόλης Κωσταντής είναι συνάδελφος, Νοσηλευτής στον "Ευαγγελισμό"