Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αndrej Hunko: Σύντομο βιογραφικό


Ο Andrej Hunko μεγάλωσε στο Άαχεν, έχει κατά καιρούς ζήσει στο Φράιμπουργκ και το Βερολίνο. Σπούδασε και εργάστηκε μεταξύ άλλων ως οδηγός φορτηγού, τυπογράφος, νοσηλευτής και αρθρογράφος. Στο Άαχεν το 1998 ως εργαζόμενος στον κλάδο της τυπογραφίας έμαθε το ταπεινωτικό σύστημα Hartz IV* από πρώτο χέρι.
Το 2007 ξεκίνησε ως υπάλληλος του Tobias Pflüger για να εργαστούν στο Κοινοβούλιο της ΕΕ, μέχρι που εξελέγη στο Bundestag το 2009. Επιπλέον, είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Επιτροπής Υγείας, Πρόνοιας και Οικογένειας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του για την πολιτική της Ευρώπης βρίσκεται η κρίση του ευρώ και η φύση της "Ευρω-διάσωσης". Ήταν πάντα κατά των «πακέτων διάσωσης» γιατί θεωρεί ότι έτσι σώζονται μόνο οι τράπεζες, εις βάρος των λαών και οι χώρες μέσα από τα προγράμματα λιτότητας οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή.
Επιπλέον, έχει συμετάσχει σε πολλές επερωτήσεις προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε θέματα όπως η παρακολούθηση των πολιτών και το πρόγραμμα drone.**
Ασχολούνταν πάντα με την πολιτική στο Άαχεν κατά των αυξανώμενων στρατιωτικών αποστολών, τους νεο-Ναζί, τους νόμους Hartz, τις διαδηλώσεις της Δευτέρας στο Άαχεν αλλά και με τις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο. 
Το 2005 εντάχθηκε στο Die Linke γιατί θεωρεί ότι η Γερμανία χρειάζεται μια ισχυρή Αριστερά.

Andrej στις 26/10/2013 στο # StopWatchingUs demo σε ΚολωνίαΕαρινό ΕυρωπαϊκόΔιαμαρτυρηθούν για την κοινότητα των Αλεβιτών στην Μπόχουμ στην τελετή Steiger Βραβείο Ερντογάν στις 17/03/2012

*Σειρά νόμων για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας με τις συντομογραφίες Hartz I, II Hartz, Hartz Hartz III και IV, που τέθηκαν σε ισχύ μεταξύ 2003 και 2005.

** Drones είναι τα Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) δηλαδή, στα ελληνικά, τα «Μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα» (ΜΕΙΟ). Τα drones έχουν τη μορφή μικρών ελικοπτέρων, τα οποία είναι εφοδιασμένα με μέσα για να κατασκοπεύουν και να κτυπούν στόχους.

Οι πληροφορίες είναι από την προσωπική σελίδα του Andrej Hunko