Σελίδες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συλλήψεις για νοσοκομειακά απόβλητα – Ψάχνουν υπεύθυνη ιδιωτικού νοσοκομείου

Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη φορτηγών και ενός οδηγού, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν οι αρχές καθώς πετούσαν νοσοκομειακά απόβλητα στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρησης αποβλήτων γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στις «κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας μετέβη στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο αυτού».

«Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό όχημα, τύπου press container , ιδιοκτησίας της εταιρείας του 49χρονου, που οδηγούσε ο 38χρονος, να διαθέτει στο χώρο του ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από ιδιωτικό Νοσοκομείο»

«Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι αριθμός πλαστικών περιεκτών του παραπάνω Νοσοκομείου, περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 
ΠΗΓΗ:tvxs.gr