Σελίδες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Κιγκλιδώματα, ΜΑΤ και διαμαρτυρίες

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, και με διαμαρτυρίες ενάντια στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα στην Θεσσαλονίκη και στην Καλαμάτα εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου.
Διαμαρτυρία των κατοίκων αντι για παρέλαση στις Σκουριές Χαλκιδικής



Παρέλαση-υπερθέαμα για τους εκλεκτούς της κυβέρνησης Σαμαρά

Στρατός, αστυνομία και… λίγοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι ήταν οι μόνοι που βρίσκονταν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Για να προστατευθεί η παρέλαση από αυτούς για τους οποίους δήθεν γίνεται, τους πολίτες δηλαδή, επιστρατεύθηκαν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, ενώ η πρόσβαση στο χώρο της παρέλασης γινόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, με εξαίρεση το τμήμα της Πανεπιστημίου από τη Βουκουρεστίου και κάτω, που ήταν ελεύθερο για το κοινό. Σχεδόν ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας ήταν... απαγορευμενη ζώνη για τα αυτοκίνητα, ενώ στην πλατεία Συντάγματος τοποθετήθηκαν κάγκελα που απαγόρευαν την πρόσβαση στους πεζούς.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων

Οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και διαμαρτυρόμενοι πολίτες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο οδόστρωμα μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης. Οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση και απωθήθηκαν βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

«Από τη σημερινή παρέλαση λείπουν 20.000 μαθητές, 1800 καθηγητές και σχολικοί φύλακες που είτε μετατάχθηκαν σε θέσεις κατώτερες είτε απολύθηκαν. Είναι καιρός να σκεφτούμε τι είχαμε, τι έχουμε και τι μας πρέπει. Θέλει αρετή και τόλμη η λεευθερία, το μέλλον μας ανήκει», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Σήμερα απολυμένοι είναι 1.745 εκπαιδευτικοί γιατί τελείωσε το 8μηνο της διαθεσιμότητας. Πρόκειται για έναν  εμπαιγμό του υπουργού Παιδείας και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γι αυτό ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε στους δρόμους μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από τις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ», τόνισε σε δηλώσεις της η Ελένη Ζυμβρακάκη, πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.


 
Σκουριές: Διαμαρτυρία αντί για παρέλαση

Διαμαρτυρία αντί για παρέλαση πραγματοποίησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τα δύο χρόνια, σύμφωνα με τους οργανωτές της, «από την πρώτη αναίτια επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνικούς διαδηλωτές». Οι διαδηλωτές άφησαν τα αυτοκίνητα τους σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και συνέχισαν πεζοί μέχρι τα μπλόκα της αστυνομίας, έξω από το εργοτάξιο και από τα γραφεία της εταιρίας, όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με το συνδυασμό της, Λάζαρος Τόσκας.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.


Χαλκιδική

Πάτρα: Διαμαρτυρία μουσικών του Δήμου έξω από τη Μητρόπολη


Σε διαμαρτυρία έξω από τη Μητρόπολη της Πάτρας όπου πραγματοποιήθηκε η δοξολογία προχώρησαν μουσικοί μέλη της
Δημοτικής μουσικής του Δήμου Πατρεών.
Ζητούν την άμεση επανασύσταση της μπάντας.

Πάτρα

Καλαμάτα:Ένταση και συγκρούσεις

Ένταση σημειώθηκε και στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Καλαμάτας καθώς εκπαιδευτικοί της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.
 
Εκεί δυνάμεις της Αστυνομίας αρχικά τους απώθησαν, αλλά στη συνέχεια παρέκαμψαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποίησαν πορεία επί της Αριστομένους. 
Φωτογραφία από εφημερίδα "Ελευθερία" Καλαμάτας


Αγρίνιο: Μούντζωσε του επίσημους και προσήχθη από την αστυνομία

Με απρόοπτα έληξε η μαθητική παρέλαση στο Αγρίνιο, καθώς προσήχθη ένας πολίτης ο οποίος πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και μούντζωσε επανειλημμένα όσους βρίσκονταν εκεί από πολύ μικρή απόσταση.
Στην εξέδρα βρίσκονταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) η βουλευτής ης ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρας, ο γ.γ.  Έρευνας και Τεχνολογίας Χ. Βασιλάκος σύσσωμη η δημοτική αρχή και ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς.
Μετά τις μούντζες ο πολίτης προσήχθη από αστυνομικούς με πολιτικά και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο.
O 56χρονος , που κατοικεί στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου κρατείται , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει πως «θόλωσε» βλέποντας τους επισήμους, αφού η οικογένεια του αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος είναι άνεργος.



Ηράκλειο:Στις παρελάσεις που έγιναν στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, κυριαρχούσαν τα κιγκλιδώματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Ένας άνδρας προσπάθησε να προσεγγίσει τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές.

Ο άντρας, ο οποίος πρόκειται να χειρουργηθεί, επέδειξε μία επιστολή του νοσοκομείου στον δήμαρχο Ηρακλείου, που μεσολάβησε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα





ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr
           alterthess.gr
          dromografos
          enet.gr
          real.gr