Σελίδες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Άκαρπη η συνάντηση ΟΛΜΕ με Κ. Μητσοτάκη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί, καθώς η συνάντηση μεταξύ πενταμελούς αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη απέβη άκαρπη. Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα με συνθήματα όπως «όρκο τιμής να μην λυγίσω αν οι συνάδελφοι μου δεν γυρίσουν πίσω», έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.
Ισχυρή είναι η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας, με δύο διμοιρίες ΜΑΤ.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα Νίκος Κικάκης, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Σταμάτης Νικολάου, δύο ακόμη μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και δύο συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ. 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η ΟΛΜΕ ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της από το πρωί, αρχικά με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας κατά των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή.




Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ δεν επέτρεψαν σε σχολικούς σύμβουλους  που κατέφθασαν στο υπουργείο Παιδείας, να συμμετάσχουν στο σεμινάριο επιμόρφωσης για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Έπειτα από μικροένταση οι σύμβουλοι αποχώρησαν.


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Το απόγευμα μετέβησαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κοινού με τους σχολικούς φύλακες.
Στην ανακοίνωσή της, νωρίτερα η ΟΛΜΕ επισήμανε: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την αναλγησία των υπουργών Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη». 
Και συνεχίζει «καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Καταγγέλλουμε και τους δύο Υπουργούς οι οποίοι κρύβονται αυτές τις ημέρες από την ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι ακόμα και τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν.

Τους προειδοποιούμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως τετελεσμένα τις απάνθρωπες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στη δημόσια εκπαίδευση, τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα μόνιμων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ακύρωση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, ιδίως των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας στην εργασία και στη ζωή. Δεν θα αποδεχθούμε τις απολύσεις.

Τα ονόματα όσων υπογράψουν τις απολύσεις θα γραφτούν στα βιβλία της Ιστορίας με τα πιο μελανά χρώματα ως οι σφαγείς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων της χώρας μας». 
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μην απολυθούν οι 250 εκπαιδευτικοί, για τους οποίους δεν έχει βγει ακόμα εντολή τοποθέτησης.
Πηγή @makisSinodinos, topontiki.gr, naftemporiki.gr, dromografos .ertopen.com