Σελίδες

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η μνημονιακή αποικιοκρατία εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας στην Κύπρο

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΝΤΡΟΜΗ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (3/3) ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (27/2)
Η Κύπρος του Δημοκρατικού Συναγερμού του Ν. Αναστασιάδη, με τη συνδρομή του ΔΗΚΟ του Νίκου Παπαδόπουλου, συμπεριφερόμενη ως αθλιέστατο προτεκτοράτο, αποφάσισε να επαναφέρει για ψήφιση την Τρίτη (3/3) στην Κυπριακή Βουλή, με διαφοροποιημένες 100 λέξεις (!), το νομ/διο για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο είχε πανηγυρικά απορρίψει η ίδια η Βουλή, κάτω από την πίεση χιλιάδων διαδηλωτών, την Πέμπτη (27/2).

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση, η οποία συνιστά ένα πρώτου μεγέθους διασυρμό κάθε έννοιας δημοκρατίας, αναδεικνύοντας πλήρως τη σιδερένια μνημονιακή δικτατορία που, μετά την Ελλάδα, έχει επιβληθεί και στην Κύπρο, έγινε δυνατή μετά από συμπαιγνία του έντρομου διδύμου Ν. Αναστασιάδη και Ν. Παπαδόπουλου και εκβιασμούς από την ΕΕ, με το Ν. Παπαδόπουλο να «πείθει» υποτίθεται τους «αντάρτες βουλευτές» του για το ότι οι τροποποιήσεις «της πλάκας» που έγιναν στο με ψηφισθέν νομ/διο, έρχονται να κατευνάσουν τις αρχικές αντιρρήσεις τους.
Στην κωμικοτραγική αυτή εξέλιξη, η οποία συνιστά πλήγμα και για την πορεία του Κυπριακού, αφού δείχνει μια Κυπριακή Δημοκρατία υποταγμένη στην τρόικα και επομένως ανίκανη για οποιεσδήποτε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, αντέδρασε και σωστά, το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο δια του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργου Λουκαϊδη, για «διακοσμητικές αλλαγές στο νομ/διο» και για «εξευτελισμό των θεσμών».
Ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκαλεί η τελική αποστροφή του Γ. Λουκαϊδη με την οποία προτείνει το «διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων με στόχο την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων»
Αυτήν την ώρα Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν καμμιά άλλη επιλογή από το συντονισμό τους για να απαλλαγούν από τις τρόικες, τα μνημόνια, τις λιτότητες, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου του τους και για να αντιμετωπίσουν με ριζοσπαστικά μέτρα διαγραφής  δυσβάστακτα και άδικα χρέη και αυτά, προκειμένου να ακολουθήσουν νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς ορίζοντες.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Κύπρου τόνιζαν ότι αν η Βουλή δεν ψήφισε την περασμένη Πέμπτη το νομ/διο για τις ιδιωτικοποιήσεις αυτό οφείλεται κυρίως στις μεγάλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις μπορούν να ματαιώσουν το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» της Τρίτης (3/3) του Ν. Αναστρασιάδη και να σπάσουν τη μνημονιακή ευρω-τρομοκρατία.
Ο "ΚΥΠΡΙΟΣ"

ΑΚΕΛ: ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Την έντονη αντίθεση του ΑΚΕΛ στην επαναφορά του απορριφθέντος νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης και κάλεσε το λαό και τους εργαζομένους σε κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το κόμμα του έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, υποδεικνύοντας ότι μια τέτοια ενέργεια συγκρούεται με τον κανονισμό της Βουλής, καλώντας τον να μην αποδεχτεί την κατάθεση και εγγραφή του θέματος προς συζήτηση. «Πέραν όμως της σοβαρότητας της νομικής πτυχής του ζητήματος, υπάρχει η θεσμική και πολιτική πτυχή που είναι ακόμη πιο σοβαρή», είπε.
Η πράξη της κυβέρνησης να επανακαταθέσει με διακοσμητικές – όπως είπε - αλλαγές το ίδιο νομοσχέδιο, λίγες μόνο ώρες μετά την απόρριψη του, δεν συνιστά απλώς ασέβεια προς τη Βουλή, ανέφερε, συνιστά «εξευτελισμό των θεσμών, πλήγμα κατά της δημοκρατίας και καταρράκωση της αξιοπρέπειας των πολιτών και της κοινωνίας». 

Οι κυβερνώντες, στην προσπάθεια τους να επιβάλουν τους ιδεολογικούς τους δογματισμούς και να εξυπηρετήσουν ντόπια και ξένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, καλλιεργούν κλίμα πανικού και μοιρολατρίας ανάμεσα στους πολίτες, πρόσθεσε. Επιχειρούν, συνέχισε, να εμπεδώσουν ένα κλίμα δουλικότητας ανάμεσα στο λαό, υποβάλλοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.
Αν έτσι έχουν όμως τα πράγματα, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα πότε είναι που έλεγαν ψέματα κυβέρνηση και ΔΗΣΥ στους πολίτες. «Πότε είναι που λαΐκιζαν ασύστολα και πότε τους ενέπαιζαν; Όταν δεσμεύονταν προεκλογικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και υπέρ μιας διεκδικητικής στάσης απέναντι στην Τρόικα; Ή σήμερα που καλλιεργούν τη δουλικότητα και τη μοιρολατρία;»
Οι πολίτες, είπε, ξέρουν την απάντηση, προσθέτοντας ότι οι κυβερνώντες ούτε προεκλογικά αλλά ούτε και τώρα λένε την αλήθεια. Συνεχίζουν απλώς να συμπεριφέρονται με το ίδιο ανεύθυνο τρόπο απέναντι στη κοινωνία και στην πατρίδα, όπως ανέφερε.
«Και τότε και τώρα, αυτό που καθορίζει τις πράξεις και τη ρητορική της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ είναι η υλοποίηση του στόχου τους για αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».
Επανέλαβε δε την έκκληση προς την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Κοινοβουλίου και να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο με στόχο την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση, είπε το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συμβάλει εποικοδομητικά με την κατάθεση συγκεκριμένων εισηγήσεων και προτάσεων.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ 100 ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Άλλαξε ο τίτλος του νομοσχεδίου για νομικούς λόγους, τροποποιήθηκαν δύο πρόνοιες για πολιτικούς λόγους, προκειμένου να ικανοποιηθεί το ΔΗΚΟ, άλλαξε η στάση των πέντε βουλευτών του κόμματος που τήρησαν αποχή, κι έτσι το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις πάει στη Βουλή ξανά την Τρίτη για να ψηφιστεί. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος συγκέντρωσε σε έκτακτη συνεδρία τους βουλευτές του ΔΗΚΟ και πέτυχε στήριξη επί του τροποποιημένου νομοσχεδίου αφού, όπως είπε, το Υπουργικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τις περισσότερες και σημαντικότερες από τις τροπολογίες του κόμματος, «γεγονός που επιτρέπει την έγκριση του νομοσχεδίου».
Προηγουμένως το Υπουργικό εξέτασε εκτάκτως την κατάσταση και υιοθέτησε το προσαρμοσμένο νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Νόμος που ρυθμίζει θέματα αποκρατικοποιήσεων και άλλα συναφή θέματα», ενώ το νομοσχέδιο που είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής ονομαζόταν «Ο περί αποκρατικοποιήσεων Νόμος του 2014».
Το νέο νομοσχέδιο υιοθετεί με γενικές αναφορές τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε υπό αποκρατικοποίηση ημικρατικούς οργανισμούς, απορρίπτει όμως την απόδοση σε αυτούς καθεστώτος δημοσίου υπαλλήλου και την εσαεί εξασφάλιση δικαιωμάτων και ωφελημάτων μέχρι την αφυπηρέτηση, ακόμα και σε περίπτωση κατάργησης θέσεων.
Η επόμενη μέρα της απόρριψης του νομοσχεδίου από τη Βουλή βρήκε τους πάντες προβληματισμένους, ακόμα κι εκείνους που το καταψήφιζαν ούτως ή άλλως, καθώς κανένας δεν περίμενε ότι δεν θα εγκρινόταν. Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά του Όλι Ρεν φρόντισε να μας προειδοποιήσει δεόντως ότι τέταρτη δόση χωρίς εγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν υπάρχει και ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Ανοίγει ο δρόμος για τις αποκρατικοποιήσεις
Μετά την παγωμάρα της κυβέρνησης από την απόρριψη του νομοσχεδίου από την ολομέλεια της Βουλής και τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η τέταρτη δόση, φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την ψήφισή του. Οι τροπολογίες που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που ονομάζεται «ο Περί Ρυθμίσεως Θεμάτων Αποκρατικοποίησης Νόμος του 2014» ικανοποιεί την πλευρά του ΔΗΚΟ. Μετά την έκτακτη κοινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τις περισσότερες και σημαντικότερες από τις τροπολογίες του κόμματος, «γεγονός που επιτρέπει την έγκριση του νομοσχεδίου».
Στο νέο νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων και επανέρχεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 4 Μαρτίου. Τα χρονοδιαγράμματα είναι ήδη ασφυκτικά και θα πρέπει μέχρι τις 5 Μαρτίου να έχει ψηφιστεί, ενώ στις 10 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup. Τα κόμματα έχουν μετρήσει τα «κουκιά» τους, γι' αυτό και έδωσαν οδηγίες σε όλους τους βουλευτές να παρευρίσκονται στην κρίσιμη συνεδρία της Ολομέλειας την ερχόμενη Τρίτη. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αμερική για να παρευρεθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής.
Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, κρατώντας χαμηλούς τόνους, ανέφερε ότι η άγονη αντιπαράθεση και η πόλωση γύρω από το θέμα του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, δεν ωφελεί κανέναν. Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι όλοι θα λειτουργήσουμε με πιο ήρεμο και νηφάλιο τρόπο και δεν θα επιτρέψουμε την αποσταθεροποίηση της οικονομίας. Ο Υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπει σε προσπάθεια επίρριψης ευθυνών, διαβεβαιώνοντας ότι «θα πράξουν ό,τι επιβάλλεται για διατήρηση της σταθεροποίησης της κυπριακής οικονομίας». Είπε, επίσης, ότι αν υπάρξει συνεργασία εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας θα τα καταφέρουν, επισημαίνοντας ότι το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζει τον ρόλο της Βουλής στις αποκρατικοποιήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς και το καθεστώς των εργαζομένων βάσει του Συντάγματος. Ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να μπει σε δημόσια αντιπαράθεση, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ουδέποτε παρέλειψε ν' αναγνωρίσει πως το νομοσχέδιο αποτελεί προϋπόθεση για εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, αναμένεται να κάνει την απαιτούμενη συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων με στόχο την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ νωρίτερα το νομοσχέδιο θα τεθεί στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι στο νέο νομοσχέδιο διατηρείται ο ρόλος της Βουλής καθ' όλη τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι διασφαλισμένα, όπως ισχύουν σήμερα σε κάθε ημικρατικό οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!
Έντεκα μήνες μετά από την άριστη και αγαστή συνεργασία με το ΔΗΚΟ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και ευρύτερα τις θυσίες των συμπολιτών μας, έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε συνθήκες που εγγυώνται ή προοιωνίζουν οικονομική ανάκαμψη, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι δεν θα πτοηθεί από τις απειλές οποιουδήποτε αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των Ημικρατικών Οργανισμών.
Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ Λάρνακας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η ραχοκοκαλιά της προσπάθειας (για εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας), η μεγάλη δύναμη ήταν ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Δεν είμαι αγνώμων και δεν θα διαγράψω ποτέ τη βοήθεια που είχαμε πάρει από τους συναγωνιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, τους οποίους και συνεχίζω έτσι να θεωρώ, έστω και αν για τους οποιουσδήποτε λόγους, σκοπιμότητες, προειλημμένες αποφάσεις, όχι των μελών και των στελεχών, αλλά της ηγετικής ομάδας, ή του νέου ηγέτη του κόμματος, υπήρξε μια διαφορετική απόφαση και τη σέβομαι απόλυτα».
«Διαφωνώ βεβαίως ως προς την αιτιολόγηση και τη βάση, όμως θέλω να επικεντρώσω την προσοχή μου σ' αυτό που ποτέ δεν θα ήθελα να ήταν αιτία μιας σύγκρουσης, που δεν την επιδιώκω ή μιας αντιπαράθεσης» είπε.

Αναβάθμιση μετά από τρία χρόνια
Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος έχει «αναβαθμιστεί για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor's, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η εμπιστοσύνη μετράται από τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων», εξηγώντας ότι πέρσι τα κρατικά ομόλογα της Κύπρου απέδιδαν 15 - 17%, φέτος έχουν μειωθεί στο 6,75% και η τάση κάθε μέρα είναι πτωτική.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας διευθυντής για 12 – 13 υπαλλήλους» - Κάποιοι να μαζέψουν τα μυαλά τους
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι «αυτό που απλώς θέλω να απευθύνω είναι μια έκκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους και ιδιαίτερα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κάποιων εκ των Ημικρατικών Οργανισμών και να σκεφτούν πως ο Κύπριος πολίτης πληρώνει ακριβά το κόστος του πλεονασμού προσωπικού και της σαθρής διάρθρωσης Ημικρατικών Οργανισμών και θέλω να προειδοποιήσω πως δεν θα πτοηθώ από τις απειλές οποιουδήποτε».
Αν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ακριβό, σημείωσε, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένα κρατικό μονοπώλιο. «Η λύση και η απάντηση είναι όπου υπάρχουν μονοπώλια, να υπάρξουν και να δοθούν άδειες για να υπάρξει ανταγωνισμός, γιατί αυτό είναι προς όφελος του λαού και υποχρέωση μας να πράξουμε», πρόσθεσε.
Γι' αυτό, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «και με όλα τα φιλικά αισθήματα που με διακρίνουν και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο και με πλήρη σεβασμό προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους παρακαλώ να δείξουν κατανόηση ότι εκτός από εκείνους που είναι κατοχυρωμένοι επαγγελματικά, υπάρχουν πολλές χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν τι να πάρουν στο σπίτι. Όχι με μελοδράματα και μέσω τηλεοράσεως κάποιοι να προβάλλουν ότι αγωνιούν αν θα πάρουν μεροκάματο, την ώρα που γνωρίζουν ότι είναι διασφαλισμένα τα μεροκάματά τους».
«Δεν μπορεί ένας Ημικρατικός Οργανισμός για κάθε 12 ή 13 υπαλλήλους να έχει ένα Διευθυντή. Κάποιοι ας μαζέψουν τα μυαλά τους, αν και κάποιοι από μας θα πρέπει να απολογηθούν, όλη η πολιτική ηγεσία αν θέλετε, γιατί έχουμε φέρει σ' αυτό το κατάντημα Ημικρατικούς οργανισμούς».
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης πως «είμαι αποφασισμένος με πλήρη, φιλικά αισθήματα, χωρίς να επηρεάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, να προχωρήσουμε όπως προβλέπει η μνημονιακή σύμβαση, την οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που τη συνομολόγησε, είναι από το Νιόβρη (2012). Πρέπει να υπενθυμίσω ότι υπήρχαν οι πρόνοιες ότι, αν το χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι βιώσιμο, οι πρώτοι υπό διαπραγμάτευση για ιδιωτικοποίηση θα ήταν οι Ημικρατικοί Οργανισμοί».
Συνεπώς, υπέδειξε, «κάποιοι ας μην προσποιούνται σήμερα ότι δεν έχουν καμία σχέση είτε με την οικονομική κρίση, είτε με το κίνδυνο ατάκτου χρεοκοπίας του κράτους, είτε ιδιαίτερα τάχα με τις ιδιωτικοποιήσεις. Όπως εξίσου δεν είναι ορθόν να λέγεται ότι η παρούσα κυβέρνηση επέβαλε κόμιστρα στους μαθητές. Τα κόμιστρα επιβλήθηκαν από το Δεκέμβρη του 2012 και ήσαν 15 ευρώ ανά μήνα για μόνο τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Η παρούσα κυβέρνηση αναθεώρησε εκείνη την απόφαση και επέβαλε 10 ευρώ το μήνα για όλες τις διαδρομές, καθ' όλο το 24ωρο, καθ' όλο το 12μηνο. Συνεπώς νομίζω ότι τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων διαμαρτυρίες δεν νομίζω ότι συνεισφέρουν σ' αυτό που όλοι επιδιώκουμε και επιτυγχάνουμε μέσα από τις θυσίες του λαού».
Έδωσα κάποιες απαντήσεις σ' αυτά που ακούω και πολλές φορές προσπαθώ να αγνοήσω, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως «κάποια στιγμή ο λαός πρέπει να γνωρίζει και είναι υποχρέωση να ενημερώνουμε το λαό. Είναι υποχρέωση μας να προστατέψουμε τα συμφέροντα του λαού από τάσεις που παρατηρούνται είτε λαϊκισμού, είτε πολλές φορές και χωρίς πολλή σκέψη χάριν των κομματικών συσπειρώσεων ή ενδιαφερόντων».
ΠΗΓΗ:iskra.gr